Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

05 Feb '07 - + 0 - 0 Telecombedrijven overwegen ontwikkeling zoekmachine


Enkele grote telecomconcerns overwegen om samen een eigen zoekmachine voor de mobiele telefoon op te zetten. Volgende week komen deze grote ondernemingen, zals Vodafone, France Telecom en Deutsche Telekom, bijeen tijdens een groot congres over mobiele telefonie, genaamd 3GSM te Barcelona. De telecombedrijven hopen met een eigen zoekmachine een nieuwe inkomstenbron aan te boren.


Met dit initiatief gaan de telecomconcerns mogelijk de concurrentie aan met Google en Yahoo. Het is echter ook mogelijk dat de verschillende dienstenaanbieders de handen ineen slaan waardoor telecombedrijven gebruik kunnen maken van een van de zoekmachines.

Het is niet ongebruikelijk dat telecombedrijven een overeenkomst afsluiten met bestaande zoekmachines. Vodafone werkt bijvoorbeeld al geruime tijd samen met Google. Een collectieve overeenkomst zal waarschijnlijk vooral interessant zijn voor de kleinere spelers op de telecommarkt.

Meer informatie:
- Google mobile
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->