Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

05 Feb '07 - + 0 - 0 Google Gmail wordt Google Mail


Her en der werd al flink geschreven over de maildienst van Google: Gmail. In Duitsland heeft deze naam voor ophef gezorgd nadat ondernemer en internet-miljonair Giersch, welke het domein gmail.de exploiteert, een rechtzaak heeft aangespannen tegen Google. De rechter stelde Giersch in gelijk en dat betekend dat Google het recht verliest op het gebruik van de naam "Gmail" in Duitsland.


Google heeft nog mogelijkheden om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak echter Google heeft nog niet laten weten of zij deze mogelijkheden ook daadwerkelijk overweegt.

Eerder al moest Google de naam van haar dienst aanpassen in Groot-BritanniŽ. Eind 2005 besloot de rechter aldaar dat het bedrijf IIIR recht had op de naam Gmail. Sinds die tijd gaat Gmail in Groot-BritanniŽ al door het leven als Google Mail.

Google heeft in een reactie laten weten dat vooralsnog alleen in Duitsland en Groot-BritanniŽ de naam wordt aangepast naar Google Mail. In alle overige landen zal de naam Google Gmail blijven bestaan. Marktkenners verwachten dat Google op termijn in alle landen de naam aan zal passen. Google Gmail is momenteel nog steeds een beta versie wat aanpassen eenvoudiger maakt.

Meer informatie over Google (G)Mail:
- Gmail.google.com
- Google-gmail.startpagina.nl
- Google.startpagina.nl
2 Googley reacties!:

sinds donderdag 22 maart kan ik mijn gmail niet meer openen; weet iemand hier de oorzaak van en zal dit vlug opgelost worden? Ik gebruik namelijk gmail voor mijn werk en kan dus niet werken sinds donderdag. Hopelijk kan iemand mij een oplossing geven.
Met vriendelijke groet

beeckmans () - 24 Maart '07 - 13:44

ik ook niet, zit ook met mijn werk? Hen je al een oplossoing? gr. Syl

syl () - 07 Juli '09 - 19:19


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->