Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

02 Feb '07 - + 0 - 0 E-mail spam velt mailserver jeroen.com: Spammers vallen domeinlijsten aan met 100.000-den willekeurige adressen


Vandaag een heerlijk rustige vrijdag. We hebben van onze provider bericht gekregen dat onze mail voor vandaag tijdelijk afgesloten is wegens enorme hoeveelheden e-mail. Om 9:00 deze morgen waren maar liefst reeds 15.000 e-mailtjes gepasseerd. Steunbetuigingen per e-mail zijn dus helaas niet mogelijk, reacties in deze blog wel ;-)


Het gaat gelukkig niet om een gerichte actie. Het domein Jeroen.com bestaat ruim 10 jaar en dan vangen de spammers op den duur dingen op. Met name de "catch all" functie is slachtoffer geworden van spammers. Spammers zenden mail naar willekeurige adressen zoals john.smith 'aapje' jeroen punt com of beatrix.van.buuren 'aapje' jeroen punt com. Dat liep een jaar geleden al zo uit de hand dat we catch all helaas hebben moeten uit zetten..

Vermoedelijk nemen spammers gewoon lijsten met domeinnamen uit de domain registries of bijvoorbeeld uit de domeinnamen index van DMOZ. Door vervolgens willekeurig mail af te vuren op deze domeinen hopen ze snel miljoenen mensen te bereiken. Zo kan het gebeuren dat je als "kleine" partij een vuurstorm van spam kunt krijgen. Redelijk kwalijke strategie als je het mij vraagt.


68.000 mails in 24 uur

De provider is nu een speciale mail server voor ons aan het opzetten waarmee ze de spam beter kunnen stroomlijnen. Zo hopen ze de 68.000 mailtjes zoals we die gister hebben gekregen beter af te wenden. Spamcop schijnt goed te werken. We kregen in onze mailbox slechts een vijftal spammailtjes binnen.

Ah ja, ons aanmelden voor nog meer spam heeft geen zin, we worden zoals je merkt al danig verwend ;-)

Groet en een fijn weekend!
4 Googley reacties!:

‘De spammer maakte ook gebruik van lijsten met e-mailadressen van onbekende herkomst, deze lijsten bevatte ook e-mailadressen van privépersonen. Ook zijn zogeheten ‘dictionary attacks’ ingezet: e-mailadressen die gegenereerd zijn op basis van willekeurige letter- en cijfercombinaties’

Ok, zoiets noemen ze dus een ‘dictionary attack’!

http://www.planet.nl/planet/show/id=1188..

Jeroen van de Wiel - 02 Februari '07 - 13:20

Jeroen heb gewoon gelijk over spam en virussen ik heb er alleen zelf ook last van op mijn ip adres mensen vinden het leuk om iemand anders de problemen op zijn dak te zetten wat ook de lol er van is ik weet het niet
groet a.p.a van den broek

a.p.a () - 04 Januari '09 - 20:36

In 2005 is er op dit ip adres al mee begonen nu 2009 ervaar ik nog de problemen er van erg raar dat men een ip koppeld aan een 06 nummer en dan niet de geschiedenis verwijdert zo dat een ander er geen last van heeft
gr a.p.a van den broek

a.p.a () - 04 Januari '09 - 20:42

Hoe ver gaan mensen met pesten ver ja heel ver ik probeer om de spamer weg te houden maar nee het lukt niet en dan het virus en fraude dan nog maar niet over na te denken kom je op bepaalde website dan waarschuwing echt niet grapig maar ja somige mensen he groet a.p.a van den broek

a.p.a () - 04 Januari '09 - 20:59


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->