Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

01 Feb '07 - + 0 - 0 MaxLead wint zoekmachine marketing award 2007


Tijdens het zoekmachine marketing congres 2007 in Mediaplaza is Maxlead verkozen tot winnaar van de Zoekmachine Marketing Award. De case sprong er uit door de wijze waarop CRM gekoppeld wordt aan search engine marketing. Hierbij is MaxLead er in geslaagd in te spelen op een duidelijke behoefte in de markt en in een belangrijke ontwikkeling voor 2007.


Bij Transhair wordt de klantwaarde niet alleen online berekend, maar ook in het hele sales traject er na. De gegevens uit deze trajecten worden vervolgens weer gebruikt voor het optimaliseren van de campagnes.

De jury keek onder andere naar vernieuwendheid, representativiteit, effectiviteit, degelijkheid & creativiteit.

De genomineerde cases:


** Maxlead / Transhair Case

De Max lead case viel op door een sterke integratie van CRM in de zoekmachine marketing. De klantwaarde werd ook over een zeer lange periode gemeten wat weer werd terug gekoppeld aan de campagnes. De jury kwam nog wel met een aantal verbeterpunten. Zo zou er nog verbetering mogelijk zijn op usability en ontbrak zoekmachine optimalisatie in de case. De case was echter vernieuwend en zeer degelijk.


** Traffic Builders / Huis en Hypotheek Case

Traffic builders sprong er uit met een click through ratio oplopend tot zelfs 45% (bij 9000 impressies) in hun advertentie campagne. Dit werd tijdens de presentatie onder andere geweten aan het juist laten doorlopen van de campagnes in de weekenden. In de presentatie gaf Wolter Tjeenk Willink aan dat ze vooral ook gebruik maken van Yahoo omdat daar de prijzen van het adverteren nog lager liggen. Vernieuwend aan de case was de koppeling met een eye-tracking onderzoek om zo effectiever te kunnen optimaliseren.


** Pro education Case

Marco dekkers deed de case van Pro education. Sterk punt van deze case is dat pro education zelf aan de slag is gegaan. Er is geen bureau gebruikt, maar men is met vallen en opstaan zelf het experiment aangegaan. Daarbij zijn er leerfouten gemaakt, maar zijn ook zeer goede resultaten gehaald. De rankings in de organische resultaten deden totaal niet onder bij de resultaten van de bureaus die cases hadden ingezonden.

In de presentatie gaf Marco veel aandacht aan juist usability. Daarmee gaf hij de tip eerst dit op orde te brengen en dan pas te gaan optimaliseren.


Opening Henk van Ess

Henk van Ess ging in zijn presentatie in op de clustering van zoektools. Ook was er aandacht voor diverse zoektools voor professionele zoekers. Een onderdeel van de presentaie waar ik erg blij mee was, dat was de focus op content.


KLM case

Ook in de case van de KLM kwam het onderdeel life time value terug. Op het einde van de presentatie werd ingegaan op de overgang van click through denken naar het denken vanuit ROI naar het denken vanuit de complexe ROI.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->