Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

30 Jan '07 - + 0 - 0 Einde "Google bombs" in zicht


Google heeft haar algoritme aangepast om zogenaamde "google bombs" te voorkomen. Een Google bomb is een online geintje waarbij een groot aantal websites een woord linken aan een specifieke webpagina zodat deze op den duur bovenaan in de zoekresultaten verschijnt.


Bekende Google bombs zijn die op de trefwoorden "miserable faillure" en "raar kapsel". "Miserable faillure" was gekoppeld aan de website van George W. Bush en "raar kapsel" leidde naar een webpagina met daarop de biografie van Minister Balkenende. In het totaal zijn er ongeveer 100 Google bombs bekend bij Google. Google besloot niet alle Google bombs handmatig los te koppelen maar ontwikkelde een algoritme welke alle Google bombs snel kan traceren en los kan koppelen.

Zoekgigant Google heeft jaren niets gedaan tegen de manipulatie maar heeft nu alsnog besloten de bom onschadelijk te maken. Veel mensen dachten dat Google zelf handmatig de woorden aan de websites koppelde. Google hoopt dat door de aanpassing van het algoritme deze misvatting uit de wereld is geholpen.

Zie ook:
> Wie heeft er volgens Google slechte tanden? Willem Alexander!
> Balkenende Googlebomb: Google raar kapsel

Meer informatie:
> Google-humor.startpagina.nl
> Google.startpagina.nl
Al 1 Googley reactie:

Als ik het goed begrijp wordt of werd dit principe aangeboden door een bedrijf. Hierbij kon ik het woord lingerie “kopen”. De belofte werd dan gedaan dat (wel een site van hun maar, dan met jou advertentie in beeld) bovenaan zou uitkomen.

Dit bedrijf was in het bezit van duizenden domeinnamen voor dit doel naar eigen zeggen.

Uiteraard heb ik dat niet gedaan.

A. De kosten vond ik vrij hoog en de verkoper vrij aggressief.
B. Hét voorbeeld dat aangehaald werd stond, in tegenstelling tot wat er door de verkoper verwacht werd, niet meer op een eerste pagina… Later zakte deze pagina in enkele dagen ook vrij snel verder omlaag.
C. Het leek tegen alle bij mij bekende regels van Google in te gaan waardoor je kan verwachten dat er vroeg of laat iets tegen ondernomen zal worden.

Belinda (link) - 25 Februari '07 - 13:01


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->