Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

26 Jan '07 - + 0 - 0 YouTube video's in Google Video


In November 2006 kocht Google het populaire YouTube. Sinds die tijd hebben we weinig gehoord over de plannen omtrent zowel Google Video als YouTube. Zullen de twee apart door het leven gaan of komt er een grote Google Video? Gisteren tipte Google een tipje van de sluier. Op haar eigen officiŽle weblog heeft Vice President product management, Salar Kamangar een artikel geplaatst over hoe de toekomst voor beide video sites eruit gaat zien.


Salar Kamangar geeft terecht aan dat de kracht van Google - en haar verleden - voortkomt uit search en innovatieve technologieŽn om informatie beter beschikbaar en toegankelijk maken. YouTube daarintegen is een grote speler op het gebied van het aanbieden van content en het creŽren van een dynamische community met gebruikers die video's maken, kijken en delen.

Beide sites zullen daarom apart van elkaar blijven bestaan. Echter vanaf nu zullen de resultaten uit YouTube ook verschijnen in Google Video. De video's blijven wel op de server van YouTube staan. Google Video linkt dus naar video's uit YouTube. Uiteindelijk wil Google Video zicht ontwikkelen tot een dienst waar je kunt zoeken naar video's over de hele wereld, onafhankelijk van waar de video wordt gehost.


Salar Kamangar: "Dit maakt deel uit van Google's doel; het geven van zoekresultaten met de hoogste kwaliteit. Wanneer men bijvoorbeeld zoekt naar Martin Luther King dan wil men wellicht ook websites over hem vinden. Anderen willen graag plaatjes van hem zien en weer anderen zijn op zoek naar een video."

Het aanbieden van links naar YouTube in Google Video is een eerste stap naar het aanbieden van een veelomvattend platform voor het zoeken naar video's en content.

Meer informatie:
Google-startpagina.nl
Official weblog Google
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->