Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

23 Jan '07 - + 0 - 0 Google Duitsland gehackt


De Duitse technologiesite Heise bericht vandaag dat de Duitse homepage van Google maandagochtend enkele uren gekaapt is geweest. Bij het bezoeken van www.google.de werd men tenminste twee uur doorgestuurd naar een pagina bij hostingprovider Goneo.


De registratieprocedure voor domeinnamen verloopt vrijwel geheel automatisch. De registratiegegevens van de domeinnaam Google.de waren overgezet naar een klant van Goneo. De aanvraag was niet door Goneo gecontroleerd.

Volgens een woordvoerder van Google betrof geen actie van een hacker, maar ging er iets fout bij de domeinnaambeheerder Denic. Dinsdagochtend werden de wijzigingen ongedaan gemaakt en leidde het webadres weer naar Google.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->