Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

18 Jan '07 - + 0 - 0 Rabobank komt naar je toe met Google Maps


Gisteren plaatsen we al een artikel over de vele nieuwe initiatieven die ontstaan waarbij gebruik wordt gemaakt van Google Earth of Google Maps. We kunnen nog een derde partij aan het rijtje toevoegen deze week: de Rabobank.


In januari kwam de Rabobank al met een nieuwe website en begin januari heeft de Rabobank het campagnedomein watdoetderabobankinuwomgeving.nl geregistreerd waarvoor nu de campagne is gestart. Op onder andere de nieuwssite Nu.nl is een advertorial geplaatst waarop bezoekers hun postcode of woonplaats in kunnen vullen. Dezelfde advertorial is geplaatst op de website watdoetderabobankinuwomgeving.nl.

Activiteiten Rabobank
Na het invullen van de informatie wordt Google Maps gestart. Men vliegt in Google Maps naar de juist bestemming en er wordt een kaart getoond van de regio waar men woont. Op deze kaart worden de activiteiten getoond die de Rabobank in deze regio organiseert. In Amsterdam bijvoorbeeld krijgen we een venster te zien met daarin activiteiten als "Dag van de Dialoog" en "Ondernemen doe je zo". De activiteiten linken uiteindelijk naar een pop-up venster waarin informatie over de activiteit wordt getoond.

Campagne
Met deze campagne wil de Rabobank mensen meer betrekken bij activiteiten van de Rabobank in de woonomgeving. Het is alleen jammer dat het laden van de kaart en dus het tonen van de activiteiten erg lang duurt waardoor je al snel geneigd bent het venster te sluiten. De campagne is ontwikkeld door DNB Media, op wiens server de campagne ook draait.

Voorgangers
Rabobank is niet de eerste bank in Nederland die gebruik maakt van Google Maps. Zo ging de Postbank haar voor met het plaatsen van al haar Nederlandse geldautomaten in het programma. Ook de DSB Bank heeft de weg naar Google Maps gevonden en heeft al haar bankshops op de kaart gezet.

Meer informatie:
 • Watdoetderabobankinuwomgeving.nl
 • Rabobank.nl

  Screenshot

  Al 1 Googley reactie:

  Geweldig gedaan en zoveel beter dan hoe de Postbank het deed.

  Joris - 15 Februari '07 - 16:40


  DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
  Naam:  
  Persoonlijke info onthouden?

  Email:
  URL:
  Reactie:Emoticons / Textile


  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
  --> -->


 •