Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

18 Mei '06 - + 0 - 0 Googlen met Froukje de Both | Webmee.tv |


Vandaag hadden we presentatrice en actrice Froukje de Both over de vloer voor de opnames van het online televisie programma "Website maken met Froukje de Both" van Webmee.tv. In deel 5 is Froukje in Eindhoven op zoek naar Jeroen en gaan we er samen voor zorgen dat Froukje met haar eigen site op 1 komt.


De uitzending begint met het zoeken naar Jeroen. Dat is in Eindhoven niet echt gemakkelijk met al die Jeroenen, dus je raad al hoe ze me wel weet te vinden. Via Google natuurlijk. Nadat ze me gevonden heeft gaan we kijken naar wat we voor Froukje zouden kunnen doen om er voor te zorgen dat ze zelf ook gevonden wordt.

Het verband tussen Britney Spears en Froukje de Both in Google?

Tijdens de uitzending gaan we wat dieper in op het meest gezochte trefwoord in Google: Britney Spears. Net zoals bij Britney wordt er ook bij Froukje veel gezocht naar Froukje naakt. Zo staat er een andere site met foto's uit een blootblad in Google op nummer 1 op het trefwoord "Froukje de Both" in plaats van de site van Froukje zelf en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Tijdens de uitzending gaan we er verder op in hoe Froukje bijvoorbeeld meer links naar haar site zal moeten krijgen en hoe Froukje er voor moet zorgen dat ze meer content over haarzelf op haar site moet plaatsen. Lekker simpel, maar op TV kun je helaas niet dieper gaan.Googlen naar ex-vriendjes

Los van het programma hebben we nog even gezellig achter de computer gezeten en vroeg Froukje naar tips om makkelijker te zoeken naar mensen. Het zoeken met "quotes" bleek de oplossing. (Als je een naam van een persoon zoekt met aanhalingstekens dan krijg je alleen exacte combinaties in de uitkomsten van Google) En van het een kwam het ander en zo kwamen we ook nog bij Balkenende met Raar kapsel in Google. Je hoort het al, het was weer heel gezellig zou meneer Dröge gezegd hebben.

19 mei, eerste uitzending Webmee.tv

Vrijdag zal de eerste uitzending van de achtdelige serie van start gaan. In aflevering 1 wordt begonnen bij het registreren van een goede domeinnaam en wie kan daar beter bij helpen dan Ben Woldring de oprichter van Bellen.com. Froukje mag met haar Coole Mini helemaal naar het Noorden van het land scheuren voor dit bezoekje. Ook is er tijdens de aflevering een bezoekje bij SIDN. We hebben de sneak preview gezien van de eerste aflevering en het zag er erg leuk uit.

    Quote van Marketingfacts: "Prima initiatief en goed uitgewerkt. Ben erg benieuwd naar het effect!"

Zie ook:

Over "Webdesignen met Froukje de Both":

> Webmee.tv
> Marketingfacts: Bouw je eigen website met Froukje de Both
> Webdesignen met Froukje de Both

Over Froukje:

> Froukje de Both
> Radio 538: Froukje de Both
> Wikipedia: Froukje de Both
4 Googley reacties!:

En is het haar gelukt?

Thinkbasic (link) - 01 November '06 - 00:56

Ja ben ik ook wel benieuwd naar

Rob () (link) - 08 December '06 - 11:49

Leuk artikel, hulde

hans (link) - 15 Juni '07 - 14:53

wat een meid !!! en wat een door zetings vermogen heeft ze hihihi ik neem me petje voor je af froukje en uh…..ik luister graag na 538 staat elke keer op s’morgens als ik na me werk ga en als ik van de sport school af kom hihi ik zal zeggen meid het succses is jouw gegunt en ga zo door ! ( knipoogje )

groetjes!!! veel liefs johan

johan () - 07 September '07 - 21:27


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->