Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

15 Mei '06 - + 0 - 0 Quilten.startpagina.nl verkozen tot Startpagina dochter van het jaar 2006


Op de jaarlijkse Startpagina dochterdag die afgelopen zaterdag in het Amsterdamse Nemo werd gehouden is de Quilten.startpagina.nl verkozen tot Startpagina van het jaar 2006. De Award werd uitgereikt door Co Scholten, bestuurslid van de Belangen Vereniging Startpagina dochters die de quilten pagina roemde voor de manier waarop ze van een klein onderwerp zo iets uitgebreids had weten te maken en er zelfs in slaagde om er een levendige community om heen te bouwen.


Het Juryrapport van de Startpagina Dochter van het Jaar 2006 luidde als volgt:

1. Quilten.startpagina.nl Quilten spreek je uit als als Kwilten en niet als Kilten. Zo heeft betrokken beheerder Mia ons al meerdere keren uitgelegd. Hoe betrokken Mia is blijkt ook aan haar pagina, haar aanwezigheid op dochterdagen, BVS jaarvergaderingen en op de prikborden. Optimaal gebruik makend van alle tools die haar ter beschikking zijn gesteld is ze er in geslaagd om een echte Quilten-community weg te zetten waar helemaal niets op aan te merken is. Een voorbeeld voor de andere beheerders!

2. Mozart.startpagina.nl Als Mozart had geweten dat er ruim 200 jaar na zijn dood zon mooie startpaginadochter over hem gemaakt zou worden, zou hem dat zeker erg trots gemaakt hebben. Een ongelofelijk complete pagina die er ook zeer aantrekkelijk uitziet.

3. Pieterpad.startpagina.nl Een geweldige pagina waarbij geheel op eigen wijze invulling is gegeven aan de 27 etappes die het Pieterpad telt. Voordat je aankomt op de Sint Pietersberg in Maastricht heeft beheerder Micha de bezoeker al op alle mogelijke informatie over de tussenliggende plaatsen getracteerd!

De 10 genomineerde Startpagina dochters waren:


> http://045.startpagina.nl/

> http://autisme.startpagina.nl/

> http://drivers.startpagina.nl/

> http://engelen.startpagina.nl/

> http://labrador.startpagina.nl/

> http://mozart.startpagina.nl

> http://pieterpad.startpagina.nl/

> http://quilten.startpagina.nl/

> http://senegal.startpagina.nl/

> http://vaticaanstad.startpagina.nl

Voorgaande winnaars

In 2005 was de winnaar nog de Porsche.pagina.nl van Ruben Zoethout die de award won omdat hij er in geslaagd was een zeer sterke community op te bouwen rond zijn Porsche pagina. Dat ging zelfs zo ver dat er speciale porsche.pagina.nl meetings waren. In 2003 won de Baby.pagina.nl van Ellen vanwege de grote originialiteit waarmee ze met het onderwerp om was gegaan en in 2004 won de Engelsetaal.pagina.nl.

Belangen Vereniging Startpagina

De Award wordt ieder jaar uitgereikt door de Belangen Vereniging Startpagina dochters (BVS) die op haar prikborden enkele nominatie rondes houdt. Ook Startpagina oprichter Durk Jan de Bruin doet mee bij het nomineren van de dochters. Op basis van discussies wordt een top 3 van nominaties bepaald en wordt tijdens de dochterdag de winnaar bekend gemaakt.

Startpagina dochterdag

De Startpagina dochterdag wordt ieder jaar ergens in het land gehouden. Tijdens de dochterdag waar gemiddeld 250 mensen op af komen (van de op dit moment meer dan 1600 beheerders) worden workshops gehouden, wordt er gezellig geborreld en worden er prijzen uitgereikt. Dit jaar was er bijvoorbeeld ook nog een Weblog en PR award. Ik zal later vandaag proberen een nog wat uitgebreider verslagje te schrijven.


Zie ook:

> Porsche.pagina.nl uitverkozen tot Startpagina dochter van het jaar 2005
> Startpagina dochterdag 2003
2 Googley reacties!:

Hmm ik was niet eens genomineerd, maar mijn http://linux.startpagina.nl heeft wel mooi een PageRank van 6. Bedankt voor je heldere verhaal overigens!

Milan (link) - 17 Mei '06 - 19:01

Ik vindt aan deze startpagina eigelijk niks speciaal aan. Maar oke, het is natuurlijk altijd leuk als een website van u een prijs wint.

Bram () (link) - 23 Januari '07 - 20:38


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->