Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Mei '06 - + 0 - 0 Nieuw-Zeeland te koop? E-bay biedt zelf BelgiŽ in Google Adwords aan: vanaf 1 euro...


Groot was het nieuws vandaag dat Nieuw Zeeland op Ebay te koop stond vanaf 1 dollarcent, maar minder bekend is dat de organisatie van Ebay zelf ook landen te koop aanbiedt. Zo is een overijverige persoon in Google Adwords bezig geweest met het aanbieden van ons zuiderlijke buurland BelgiŽ, graag bieden vanaf 1 euro!


Voor wat betreft de veiling van Nieuw-Zeeland was er inmiddels drieduizend Australische dollar (ongeveer 1.830 euro) geboden, toen eBay in AustraliŽ deze week een eind maakte aan de veiling van Nieuw-Zeeland. "Het is duidelijk dat Nieuw-Zeeland niet te koop is", zei een woordvoerder van de veilingsite. De Adwords campagne op het trefwoord "Belgie" is inmiddels ook stopgezet. Waarschijnlijk is de zelfde conclusie getrokken.

Wie Nieuw-Zeeland, met een inzet van ťťn dollarcent, op eBay te koop aanbood is niet bekend, maar het was kennelijk geen liefhebber van het land. In de advertentie stond dat het weer er "heel saai" is. Toen de advertentie van de site werd verwijderd was er inmiddels twintig keer geboden.

Ook Marktplaats (een Ebay dochter) adverteert op landen

Overigens biedt marktplaats ook nog een Belgie gerelateerde Adwords campagne, maar dan wel gericht op Belgische vakantiehuisjes. Kopen in BelgiŽ dus. Een Belgische vakgenoot genaamd "Hebbes.be" adverteert eveneens op het trefwoord "kopen Belgie". Blijkbaar is het een lucratief trefwoord.> Ebay
> Marktplaats
> Hebbes.be

> Google Adwords
> Google Adwords.startpagina

> Google: trefwoord belgie (78.300.000 resultaten)
> Google: trefwoord belgie kopen (19.000.000 resultaten)
> Google: trefwoord Nieuw Zeeland (7.420.000 resultaten)
Al 1 Googley reactie:

Google advertentie van Marktplaats is toch iets vriendelijker, die van e-Bay is zeer agressief. Ach, marktplaats, e-bay, 1 pot nat, geldsmijterij.
;)

Kopen & verkopen () (link) - 12 Oktober '06 - 22:49


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->