Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

22 Mrt '06 - + 0 - 0 Nederlandse Google Idols veroveren de wereld!


De nieuwste hype is gelanceerd: Google Idols! En twee Nederlandse meisjes maken het helemaal. Stonden ze gisteren op de voorpagina van de Telegraaf, vandaag waren ze met een interview bij Giel Beelen op 3 fm.


Het gaat om de twee Nederlandse meisjes Pomme & Kelly die een vakantie filmpje hebben ingezonden waarop ze respect van Aretha Franklin op fenomenale manier playbacken. Het filmpje is op Google Video geplaatst, hence the name Google Idols. Geweldig gedaan, dus iedereen stemmen zodat ze World Google Idol worden!

Ze staan er trouwens warmpjes voor met ruim 24000 van de 27000 stemmen. Da's maar liefst 90% ;-)


Stemmen kun je hier:

> Google Idols
11 Googley reacties!:

super die meiden, wat ‘n timing, de rest is floep hierbij vergeleken toi toi toi

'Leni Schaefers () - 22 Maart '06 - 09:10

En ik maar denken dat het nummer ‘Respect’ heette…reflex…oh, dat is van duran duran, niet helemaal hetzelfde :)

Deef () (link) - 22 Maart '06 - 09:14

Misschien ook maar eens hier: video.google.com/videosearch?q=pomme+%26+kelly kijken, daar staan veel meer video’s aangezien die Aretha Franklin slechts 1 van de vele leuke filmpjes is ;)

Tim (link) - 22 Maart '06 - 09:30

Leuk initiatief :-), maar ik vraag me af hoe lang Google dit nog tolereert, aangezien ze wel gebruik maken van de merknaam van Google.

Ik herinner me dat Google eerder met succes rechtzaken aanspande tegen registranten van aan haar merknaam gerelateerde domeinen. Het betrof toen domeinen als b.v. http://www.gooigle.com.. (zie: http://www.webwereld.nl/articles/36202) Waarom zou ze deze site nu wel tolereren? Bovendien hebben de initiatiefnemers er ook commercieel gezien baat bij, want ik zie dat er ook AdSense advertenties worden getoond. Indien er geen commerciele belangen spelen laat Google het misschien langer ongemoeid, maar ook dat is dus niet het geval. Nee, ik denk niet dat deze site een lang leven tegemoet gaat. Althans niet met deze benaming.

Jeroen, jij hebt toch toestemming aangevraagd voor het voeren van de merknaam van Google in je startpagina-dochter(http://google.pagina.nl)?

Jeroen Maaijen (link) - 22 Maart '06 - 09:38

Ook de merknaam Idols is trouwens gerigistreerd door RTL en dus beschermd. Dus volgensmij kan zelfs RTL juridische stappen ondernemen tegen dit initiatief :)

Copyright
De rechten van de gebruikte Idols afbeeldingen en video beelden berusten bij RTL, evenals de merknaam Idols, welke hier na te lezen zijn. http://www.rtl.nl/service/copyright/

Bron: http://www.net-markt.nl/idolsforum.nl/fa..

Jeroen Maaijen (link) - 22 Maart '06 - 09:43

Ik dacht dat ze de site wel zouden verplaatsen naar http://www.gidols.com/ maar die is al bezet. En ach Google meent toch ook te mogen deeplinken? Op deze site zie je tenminste nog hun logo en het levert leuke exposure op gratis en voor niets sterker nog via de ad’s lift Google ook mee.

De laatste stand:
Pomme & Kelly 90% 33,657
Michael Ray 10% 3,585

Huub () (link) - 22 Maart '06 - 22:27

@ Huub

Daar heb je ook een punt…

Leuke site achter je ‘link’ trouwens: http://cursus.italiaans.nu.. Ben toevallig vorige week begonnen met het leren van Italiaans, dus die online oefeningen komen goed van pas ;)

Jeroen Maaijen - 23 Maart '06 - 09:25

Ghehe, lekker nutteloos die Google Idols, maar wel grappig.

Wilco () (link) - 26 Maart '06 - 14:05

heey leuk filmpje.

maar niet echt orgineel, wij deden het namelijk al veel langer.
Maar toch leuk.

Check ff onze site

Doei

W.C () (link) - 03 April '06 - 21:28

ZOU GRAAG JULIE EERSTE FILMPJE WILLEN ZIEN DIE IS NAMELIJK NERGENS MEER TE VINDEN JULIE DOEN HET HEEL LEUK SUCSES

RAY () - 05 April '06 - 18:11

Hij is inderdaad erg grappig, verdiende winnaar…

Ramirezi () (link) - 09 Mei '06 - 20:06


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->