Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

21 Mrt '06 - + 0 - 0 Webstats4u verspreidt Spyware ErrorSafe via Webstats4u tellers


Webstats4u heeft op haar advertentienetwerk malafide advertenties draaien van het spyware programma "Errorsafe". Wie een advertentie van ErrorSafe krijgt wordt direct getrakteerd op een pop-up waarmee je op grove wijze geforceerd wordt om het programma te downloaden.


Spyware op sites met Webstats4u teller getoond

Wat erg vervelend aan de advertenties is dat de spyware ook op sites van derden worden getoond. Wie een Webstats4u teller heeft krijgt regelmatig pop-ups. In sommige van deze pop-up zit op dit moment de spyware verborgen. De pop-up is zo gemaakt dat de enige manier om hem af te sluiten op "ok" drukken is, waarmee je feitelijk de spyware installeert.Planet Internet waarschuwde al voor ErrorSafe

Errorsafe staat op het internet al ruim bekend vanwege haar zeer vervelende pop-ups. Als je er vanaf wilt komen dan moet je 35 euro betalen om het verwijderd te krijgen. OF je laat er een goede spyware remover over heen gaan. Zelfs Planet Internet waarschuwt op haar site er voor:

http://www.planet.nl/planet/show/id=74274/contentid=680027/sc=e5fa41#anchor2131510

De advertenties worden geopend vanaf:

(NIET DE VOLGENDE LINK OPENEN, ZEKER NIET IN DE POP-UP KLIKKEN!)

http://ilead.itrack.it/clients/extas.aspx?cid=5634&sid=30547&wid=5489&swid=AdS421623&targetpage=popup&openpopup=0&rescale=1&kid=241625&bid=873018&dat=421623
Ik heb een poging gedaan Webstats4u voor commentaar te pakken te krijgen maar helaas zijn ze in Nederland totaal niet telefonisch bereikbaar. Op e-mail komt vooralsnog geen reactie.

Ah ja, ik geloof dat op deze weblog nu nog Webstats4u draait... Niet iedereen gaan flamen dat ik het zelf heb ;-) Wordt iets aan gedaan!
19 Googley reacties!:

Er zijn gelukkig veel betere statistiekprogramma’s dan Webstats4u zoals Statcounter.

Theo (link) - 21 Maart '06 - 10:48

Als je de externe .js file zelf host kun je de popup code er uit halen en heb je een keurig werkende teller zonder popups.

André (link) - 21 Maart '06 - 10:50

Te Bizar dit. Eerst even de TOS veranderen en krijgen we pop-ups… en dan nu dit…

Rogier (link) - 21 Maart '06 - 14:05

Er waren al geruchten over spyware, en dit artikel geeft aan dat die geruchten (helaas) op waarheid berusten. Ik heb de spyware popup zelf ook gezien toen ik deze pagina met IE6 bezocht (ja Jeroen, je zult toch een andere teller moeten installeren!). Ik was wel in staat om de popup te sluiten omdat er rechtsboven het bekende kruisje (in Windows) stond.

Tellertest adviseert al sinds het begin van de popups om een andere teller te nemen. Er is genoeg keus en andere gratis teller zijn nog eens stukken beter ook. Misschien alleen jammer voor je historische statistieken…

Wim Bekkers () (link) - 21 Maart '06 - 18:08

Hmmmm, en dat was het einde van de nedstatteller op j.com… :-(

Ik ben nu op de diverse pagina’s de teller aan het verwijderen. Weliswaar met pijn in mijn hart, al is het maar omdat de bezoekers zo niet meer kunnen zien wat er allemaal gebeurt. Damn Webstats4u voor de stomiteiten die ze begaan…

Jeroen van de Wiel - 21 Maart '06 - 20:50

Inderdaad, al enige tijd ontving ik ook klachten over mijn pagina met nedstats counter.
Sinds gisteren wordt er niet meer openbaar geteld: en dat vind ik best wel jammer…
Was toch een b’tje trots op de scores.
Pagina loopt weer lekker nu, dat wel. (site stats laten nog immer hetzelfde beeld zien, na een dipje..)

bas () (link) - 21 Maart '06 - 23:36

Mis ik iets? Als ik jullie reacties lees lijkt het er op dat de stats niet meer openbaar zijn? Ik kan gewoon vanuit de teller naar de statistieken klikken zonder ingelogd te zijn. En zoals ik al zei: host je eigen .js file en je bent klaar :)

Klein puntje voor Jeroen: je script maakt van mijn e met streepje een UTF-8 notatie terwijl je de pagina’s als ISO-8859-1 serveert ;)

André (link) - 22 Maart '06 - 00:15

En ik had je nog zo gewaarschuwd (http://www.jeroen.com/archive/2005/10/04..), maar wat heeft dit met search te maken eigenlijk?

jnieuwen - 22 Maart '06 - 08:42

Hey Jeroen, klopt, heeft helemaal niets met search te maken, maak ik was wel zwaar pissed dat er geprobeerd werd spyware te installeren via deze weblog over search. Dat is de link. Bovendien hebben tellerprogramma’s natuurlijk alles te maken met het evalueren van search ;-)

jeroen van de Wiel (link) - 22 Maart '06 - 08:49

Allemaal extreme tracker gebruiken. Deze kun je ook in een onzichtbare div plaatsen (icoon is nl. niet mooi).

Mknol (link) - 23 Maart '06 - 09:53

Hallo,
Weet iemand misschien waar die idioten van Errosafe ergens zitten?
Groet,
Erik

Erik () - 03 Juni '06 - 09:28

hallo,
mijn url staat door die****** webstats4u nu in googlemet een reclame tekst voor hun erbij:( typ zelf maar eens bij google in spenk.nl en dan krijg je dit

Spenk.nl!Webstats4U – Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller Gratis teller.
www.spenk.nl/

kan ik dit op een een fo andere manier wegkrijgen? als ik mij url weghaal bij google staat hij er 6 maanden niet meer in!

hans van leersum () (link) - 10 Juni '06 - 22:19

Komen er op de dag van vandaag nog steeds pop-ops voor met webstats4u?
Datum nu: Dinsdag 20 juni 2006

Datum bovenstaand bericht:
21 Mrt. 2006

Melroy van den Berg () (link) - 20 Juni '06 - 17:59

Jaha, ik kreeg er net nog om mijn oren. Dat is op 23 juni dus. Het is zo irritant, je zoekt gewoon info over iets, en dan begint het want die krengenteller is wijdverspreid.
En over dat gehecht zijn aan je historische dingesen: volgens mij zijn er tellers waar je dat kan importeren.

Chipo () (link) - 23 Juni '06 - 09:10

Hierbij de reactie van webstat:

webstats4U is een 100% GRATIS versie voor alle webmasters. Om onderhoud, hosting, nieuwe ontwikkelingen en om de beste teller ter wereld gratis te kunnen blijven aanbieden accepteert webstat4U advertenties. Deze voorwaarden worden genoemd in de Algemene Voorwaarden en zijn tevens gecommuniceerd op de eerste pagina van de rapportage site als wel in onze nieuwsbrief aan alle webmasters in augustus en september 2005.

Deze advertentie sponsorschappen zullen van tijd tot tijd verschijnen en kunnen als een pop-under of slide-in flash formaat verschijnen, maar er zullen zeker geen banners, buttons of links rechtstreeks uitgevoerd worden op uw website.

De reclame uitingen worden geserveerd vanaf de webstats4U servers en zullen daardoor geen effect hebben op de prestaties van de website zelf. Het is onze intentie te voorzien in de beste ervaringen voor websites, adverteerders en eindgebruikers van ons webstats4U netwerk en voor het meetsysteem.

Wanneer u verder geen gebruik wilt maken van onze GRATIS webstats4U service in ruil voor advertenties kunt u uiteraard altijd overstappen naar de betaalde versie van Nedstat (www.nedstat.com).

Mocht u nog verdere vragen hebben, dan vernemen wij dat graag van u.

Met vriendelijke groeten,

Webstats4U Support Team

Best regards
webstats4U Support Team

Puk Daniels () (link) - 19 Juli '06 - 23:14

Ik wacht op een antwoord op volgende mail:

Aan webstats4u,

Samen met vele andere webbeheerders heb ik er moeite mee dat het surfen van nietsvermoedende sitebezoekers wordt bedorven door pop-ups als gevolg van de installatie van uw teller. Afhankelijk van de browser kan iedereen die blokkeren, maar velen weten niet hoe dat moet. Zij zijn veroordeeld tot het ontvangen van die ergerlijke pop-ups.
In het kader van pop-up vrij surfen haal ik dan ook alle tellers van webstats4u van mijn webs en zal andere webmasters adviseren dit ook te doen indien zij hun bezoekers po-up vrij willen laten surfen. Er zijn immers alternatieven genoeg. Verder zal ik deze mail ook naar de mij bekende PC-bladen sturen, hetgeen misschien een betere bekendheid van surf-vriendelijke tellers zal opleveren.

Puk () (link) - 19 Juli '06 - 23:16

Wat een gezeur, gebruik gewoon Webalizer!

Thinkbasic (link) - 01 November '06 - 10:22

je kunt de pop-ups volgens mij het beste wegdrukken met het al oude en bijna vergeten . en niets in het beeld aanklikken ook niet het kruisje rechts boven in, deze kan ook een andere functie hebben

-droopy- () - 20 November '06 - 20:08

Ja die “stomme errorsafe hangt mijn voeten die onozelaars gebruiken een auto instalbot exe.bot zo stom hat zit vol spyware

databorg () - 08 December '06 - 16:53


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->