Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

27 Feb '06 - + 0 - 1 Jeroen.com & Tros Radar uitzending over het "Ontgooglen"


Vanavond is er op Nederland 2 om 20:25 een uitzending van Tros Radar die er over gaat hoe je als persoon "Ungoogleable" kunt worden. De uitzending zal ingaan op een persoon uit Den Haag die vanuit een faillissement uit het verleden tot het einde der tijden door Google gestraft wordt. In de uitzending zal ook ingegaan worden hoe je er als persoon voor kunt zorgen dat je uit de resultaten verdwijnt.


Het Google verhaal zal wel een beetje op een Jip en Janneke niveau zijn, voor de ingewijden niet echt nieuw, maar wel leuk om toch even te kijken. De case is op zichzelf wel interessant. Er zal ingegaan worden op sites als "dubieuze debiteuren" en "curatoren.nl waar soms mensen onterecht op staan en zo toch alle gevolgen van dien ondervinden. Of wat dacht je er van als er iemand met dezelfde naam als jij in die database staat en jij daar last van ondervindt?

Wie meer wil lezen over het onderwerp ontgooglen: plusminus twee jaar geleden heb ik een artikel geschreven in de online uitgave "naar voren" over "niet gevonden worden" in de zoekmachines.

Oh ja: je kunt in de uitzending ook vanaf je luie stoel zien hoe het nieuwe kantoor van jeroen.com er uit ziet! (inclusief de verbouwing van de onderburen ;-))


> Tros Radar
> Naar voren zoekmachines en het NIET gevonden worden
15 Googley reacties!:

Ah, dit verklaart weer waarom de post van Sven op http://www.marketingfacts.nl/berichten/g.. verwijderd is. Te negatief ws voor een bepaalde zoekmachine deskundige met contacten in het wereldje

Sven - 27 Februari '06 - 21:27

Website(s) voor altijd ontgoogled?
Afgelopen maanden hebben klanten mij gevraagd om te verifiëren of hun website gebouwd is conform de Google richtlijnen. In enkele websites troffen we java scripts aan en een website was geïndexeerd voor de oude domein naam in plaats van de nieuwe domein naam. We hebben de websites aangepast. Helaas heeft Google geen formulieren online voor herindexatie verzoeken of fout meldingen. On-line formulieren voor het melden van spam zijn er alleen. Voor de herindexatie hebben we daarom het proces zoals omschreven door Matt Cutts (http://www.mattcutts.com/blog/reinclusio..) gevolgd. Ik wacht nu 3 maanden op de herindexatie. Ik begrijp dat ik niet de enige persoon in de wereld ben die om een herindexatie vraagt, maar ik heb het gevoel dat indien de website van het niveau van BMW Duitsland zou zijn, ik enige prioriteit zou hebben gekregen. Ik hoop dat Google ieder herindexatie verzoek zal behandelen om een gevoel van “Eens een dief, altijd een dief” te voorkomen.
Heeft iemand enige ervaringen met herindexatie verzoeken of enig advies?

Martin () - 28 Februari '06 - 01:06

Google doet er minimaal 60 dagen over om je weer te accepteren, dat is de straf die je krijgt als je met blackhat stragieën bezig bent. En dan nog een kleine tijd om je weer te herindexeren, en hoelang dat duurt ligt er aan hoe je site is opgebouwd en nog 100 andere dingen…

succes

googleboy - 28 Februari '06 - 12:59

dr was een even geleden een uitzending op webmasterradio een interview met Matt C. Daarin maakte hij een opmerking over de tijdsduur van penalty’s http://media.webmasterradio.fm/episodes/..

Matt gebruikte als voorbeeld ‘hidden text’ wat over het algemeen een penalty opleveren voor een periode van 30, 60 of 90 dagen. Maarrr als je een geavanceerdere methodes gebruikte om ‘VALS TE SPELEN’ dat dan de penalty nog langer zou duren.
Dus, als je vermoed dat je last hebt van een penalty (inplaats van een algo. verandering) doe een website clean up en doe een reinclusion request zosnel mogelijk. Want de tijd die je in de ‘time-out box’ zit gaat dr niet sneller door voorbij..

martijn - 28 Februari '06 - 15:55

Dank je wel Googleboy en Martijn voor jullie reacties.
Mij is bekend dat Google periodes van >30 dagen aanhoudt. Wat mij echter opvalt is dat in het geval van BMW Duitsland dit niet het geval was. Ik quote de website van Matt C.: ”...to the domestic car maker whose European domain had hidden text on the front: your 30 day removal was set to expire in two days, but the hidden text has been taken off the page, so I’m scheduling the domain for reinclusion now.”. Ik heb te maken met klanten voor wie wij hun website reeds 3 maanden geleden hebben opgelijnd met de Google richtlijnen. Nog steeds heeft geen reinclusion plaatsgevonden. Wat ik mij afvraag is of de grootte van het bedrijf en mogelijk (dat is een aanname en mogelijk niet correct) de mate waarin een bedrijf Google AdWord Campagnes heeft van invloed op de duur van de penalty?

Martin () - 02 Maart '06 - 00:46

Leuke uitzending Jeroen, hoewel ik wel even opschrok bij het stukje over jouw “screening” van nieuwe medewerkers. Dat heb je destijds vast bij mij ook gedaan ;).

Marc (link) - 04 Maart '06 - 17:44

Jeroen, leuk om je te zien bij Tros Radar. Overigens ook een leuk optreden in Pitch Talk!

Jeroen de Koning () (link) - 05 Maart '06 - 14:47

Jeroen,

Zit ik te zappen, zie ik een (iets voller geworden) bekende kop langs komen! Leuk optreden bij de tros!

Jeroen

Ook Jeroen (1 van de 4) () - 06 Maart '06 - 14:55

Wil je in google opgenomen worden, houd je aan de regels. Wil je in google niet opgenomen worden, zet je site onder de wachtwoord. Simpel, toch?!

ArtistX (link) - 27 April '06 - 14:39

Google verandert telkens de termijnen van penalty’s e.d, pin dus niemand vast op termijnen maar wacht gewoon af..

Niek () (link) - 20 Oktober '06 - 16:20

Leuke uitzending Jeroen, hoewel ik wel even opschrok bij het stukje over jouw ¡°screening¡± van nieuwe medewerkers. Dat heb je destijds vast bij mij ook gedaan

Calo Bob () (link) - 20 Oktober '06 - 21:39

@Calo,

Als jij voor Jeroen hebt gewerkt dan heb je sowieso wat geleerd…maar of je de details nog begrepen hebt ….. ;-)

Gerben () (link) - 22 Oktober '06 - 00:00

Bedankt jeroen!

Jan () (link) - 25 Mei '07 - 17:18

Gisteren de Tros Radar uitzending bekeken, leuk om te zien!

Hoop dat het goed gaat met jullie en nogmaals jammer dat de stage begin dit jaar op zo’n zure manier afketste.

Koop, de bijna stagair () - 03 Oktober '07 - 13:03


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->