Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

30 Dec '05 - + 3 - 1 Drie Nederlandse Weblogs wereldwijd in top 20 op het trefwoord ... Sex! ::: D-Cowboys, M-facts en J.com


Nooit gedacht dat ik Google sex koning zou worden. Al helemaal heb ik er nooit aan gedacht om te gaan optimaliseren op het trefwoord "sex" in Google. Al echt, echt helemaal had ik het nooit voor mogelijk gehouden ook maar in de top 100 te komen op het trefwoord Sex. Toch is het gebeurd dat Jeroen.com -een site van oorsprong over marketing en zoekmachines- op nummer 11 (met 230.000.000 resultaten!) is terecht gekomen in Google op het trefwoord sex. En we verkeren in goed gezelschap want in de top 20 van dit trefwoord komen verder Nu.nl (#6), Zibb, de Dutch Cowboys (#19!!) en Marketingfacts (#12!!) voor.


Terwijl mijn printer overuren aan het draaien is met alle rapporten die voor het einde van het jaar af moeten zijn viel het me op dat mijn bezoek +/- 300 hoger lag dan normaal. Ik zag meerdere sites om diverse redenen stijgen en was toch even nieuwsgierig waarom dit ook gold voor deze site. Een korte analyse en het woord "sex" kwam ineens naar boven.

Het lijkt er vooral op dat de nieuwssites (zoals dus ook Weblogs) op dit moment uitermate goed scoren in de rankings als gevolg van de freshbots. Nieuw gevonden artikelen krijgen zo een flinke push van de zoekmachines. Blijf ik me wel afvragen of dit nu zo enorm relevant is op dergelijke trefwoorden.

De gevonden artikelen:

> Nu.nl: Sex.eu populairste Europese domeinnaam
> Zibb.nl: Sex.eu meest gewilde domeinnaam
> Jeroen.com: Google populairder dan sex!
> MarketingFacts: Sex sells!
> DutchCowboys: RSS feed voor sex

Ze gaan in ieder geval allemaal wel over 1 ding! ;)


Overigens kan het zijn dat je een aantal keren op refresh moet drukken, de resultaten kunnen per poging veranderen! (eindelijk een goede smoes om de top 10 van dit trefwoord eens wat beter te bkijken ;-))

> Het trefwoord sex in Google...
8 Googley reacties!:

Pardon? Alleen de Nederlandse versie van google heeft deze sites bij de eerste zoveel staan: http://www.google.com/search?hl=en&q=sex Dat is pas wereldwijd!

Ayalon (link) - 30 December '05 - 18:55

Dat jeroen dat niet begrijpt ??

Wouter - 30 December '05 - 20:39

Inderdaad, de wereldwijde resultaten analyseren in google.nl?? H.mmm.., blunder van een ceo starter. Mijn favorieten is nu een site minder.

cru7 - 31 December '05 - 13:19

Hahaa, lol. Nah levert wel meteen reacties op… Wat ik bedoelde: Op Google.nl kun je wereldwijd zoeken, Nederlandstalig en op Nederlandse sites. Normaal gesproken komen maar heel weinig Nederlandse sites in het lijstje met Wereldwijd voor dus dat is op zich al bijzonder. Uiteraard bedoelde ik niet Google.com. Verder staan er op het trefwoord sex drie algemene weblogs in de top 20. Dat is gezien het aantal sites die puur over sex gaan gewoon enorm opvallend. Dat dat twee weblogs zijn die ik waardeer (m-facts, d-cowboys) is vind ik nog veel leuker.

Jeroen van de Wiel (link) - 31 December '05 - 14:25

Kan iemand mij uitleggen hoe bovenstaande komt? Komt dat dan o.a. door de pagerank? Ik snap niets van Google en het zoekmachine verhaal.

Jaap () (link) - 24 Februari '06 - 10:36

Hoi!

De standaard google zoekresultaten zijn gefilterd, wanneer de filter word uitgezet worden de adult sites weergegeven.

Met vriendelijke groet,
Adult SEO

Adult SEO () (link) - 20 Maart '06 - 11:26

Amai, daar snap ik niet veel van :)

Bram () (link) - 27 Januari '07 - 12:55

Popular way of conversation.

sexting () (link) - 15 Maart '17 - 08:35


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->