Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

17 Dec '05 - + 4 - 0 Google Earth pagina na 74 dagen uit de Google Sandbox


Ik had beloofd te berichten wanneer de Google Earth pagina uit de Google sandbox zou raken en vandaag is het eindelijk zo ver. Ik moet zeggen dat ik niet kan ontkennen dat ik daar toch wel eigenlijk heel erg blij mee ben. Ik monitor de optimalisatie van deze dochter extra sterk en het was me werkelijk een doorn in het oog dat de pagina in alle zoekmachines op 1 stond behalve in Google zelf.


De Google Sandbox is een soort van zandbak waar nieuwe sites enige tijd apart worden gezet. Ze moeten dan eerst wat met zand spelen en als ze bewezen hebben als een goede site te presteren dan komen ze in de echte resultaten tussen "de grote mensen" terecht. Voor sommige sites betekent dit dat ze meer dan een half jaar moeten wachten voordat ze goed in de resultaten staan. Het is een filter dat spam moet voorkomen en persoonlijk vind ik dit een van de meest vervelende filters die Google heeft.

Mijn grootste kritiekpunt op dit filter is dat Google op deze manier de actualiteit kapot maakt. Sites over bijvoorbeeld "Hurricane Katrina" zullen door dit filter pas na langere tijd vindbaar worden terwijl de ramp dan al lang weer vergeten is.

Direct na de lancering van de Google Earth pagina heb ik een groot aantal links proberen te krijgen om uit de Sandbox te komen. Inmiddels zijn dat er ruim 50 geworden voor een toch redelijk klein onderwerp. Verder is de dochter geoptimaliseerd op een aantal subtrefwoorden om toch in Google te komen.

Nu heeft Google na 74 dagen eindelijk de dochter haar plaats gegeven. Ter vergelijk: Ilse deed daar 3 dagen over en MSN 12.


> Google Earth pagina
> What Is The Google Sandbox Effect?
> Google Sandbox Frequently Asked Questions
> Google admits to Sandbox effect...sort of

> Posts over Google Earth
> Google Earth dossier
2 Googley reacties!:

Ik vind het ook wel een beetje laat worden. Een paar weken moet voldoende zijn. Google moet gewoon vaker crawlen!

Farshad (link) - 24 December '05 - 23:55

wat veel werk, bedankt voor zo’n rijke resource. gr

james

james - 06 Januari '06 - 11:35


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->