Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

21 Nov '05 - + 1 - 2 MSN plaatst startpagina dochter boven Google op het trefwoord Google


Dat de zoekmachines de laatste maanden zeer grote problemen hebben met het correct afstellen van spamfilters was al duidelijk, maar dat MSN zo erg er naast kon zitten op zo een belangrijk trefwoord is wel een unicum. Wie in MSN.nl naar Google zoekt zal in ieder geval geen google op nummer 1 vinden...
+/- 4500 bezoekers per dag extra op google.pagina.nl door Fout MSN

De afgelopen dagen knalde het bezoek van de Google.pagina.nl ineens omhoog. Normaal zit de pagina tussen de 1500 en de 2000 be"zoekers". Deze zondag vloog dit aantal al omhoog naar ruim 5.609. Voor vandaag staat de voorspelling op maar liefst 7.900. Normaal gesproken daalt deze voorspelling nog enigszins. De verwachting is dat de pagina ergens tussen de 5000 en 6000 bezoekers zal eindigen. Daarvan zullen er zeker 3000 bezoekers afkomstig zijn van MSN en het trefwoord Google.Foutje MSN op haar meest populaire trefwoord

Het trefwoord Google is in MSN.nl het meest gezochte trefwoord. Er wordt in Nederland tot maar liefst 4 keer vaker op Google gezocht dan op sex.


Conspiracy theary?

Is hier sprake van een evil thought? Heeft MSN bewust Google een hak willen zetten door ze minpunten te geven? Vinden ze Startpagina ineens leuker dan hun grootste concurrent? Allemaal niet waar... Het gaat gewoon om een foutje in een van de spamfilters van MSN.

De afgelopen maanden gebeurde hetzelfde al een met het trefwoord Google.nl en de trefwoorden ilse.nl. In beide gevallen werden de startpagina dochters boven het domein van de zoekmachines geplaatst.

Filteren op domeinnaam

De oorzaak van dit wel bizarre probleem is het te intensief filteren op trefwoorden in domeinnaam. Als het trefwoord "Google" in een domeinnaam komt dan levert dat voordelen in de vindbaarheid op dit trefwoord op. Aangezien er mensen zijn die daar misbruik van maken worden er diverse filters voor ontwikkeld met dit wel heel erg vreemde resultaat.

> MSN
> MSN.nl zoeken naar Google
> google
> Google.pagina.nl
11 Googley reacties!:

http://www.jeroengoogle.nl klinkt wel leuk eigenlijk…

Farshad (link) - 21 November '05 - 13:01

Lol, ik kreeg deze ochtend nog een mailtje van iemand die mij als “Jeroen Google” in zijn adresboek had staan…

Jeroen van de Wiel (link) - 21 November '05 - 13:07

Update: het lijkt er ondertussen op dat MSN Google weer op 1 heeft geplaatst. De Google.pagina.nl is echter nergens meer te bekennen. Of dit nu ook door filters komt of dat ze botweg de Google.pagina.nl afgeschoten hebben is niet duidelijk. De Startpagina wordt nog wel gevonden op het trefwoord “Google.nl”

Jeroen van de Wiel (link) - 21 November '05 - 15:15

Dat had je goed gedaan jeroen ! Jammer dat je nu bent geband.

Mik () (link) - 23 November '05 - 10:57

Tsja, ik ben benieuwd of het een filter of inderdaad een handmatige ban is. Als het dat laatste is (handmatig “tweaken”;) dan zijn ze enorm fout bezig want er is geen sprake van enig vorm van misbruik, puur fouten in hun eigen algoritmes. Overigens staat het domein gewoon netjes in msn, alleen niet meer op dat ene trefwoord :-(

Jeroen van de Wiel (link) - 23 November '05 - 11:03

Zou het kunnen komen doordat de DMOZ directory de laatste tijd minder Startpagina dochters (en concurrenten) lijkt te plaatsen? Zo heb ik een aantal paginas van verschillende portalen beheerd en zijn deze allen uit de DMOZ verdwenen. De DMOZ leverde hiervoor nogal wat links en Google en andere zoekmachine resultaten op.

Online Promotie () (link) - 15 December '05 - 20:04

Nu ik erover nadenk… 3000+ bezoekers via MSN? Ik wist niet dat het marktaandeel van MSN zo groot was dat met een trefwoord als Google, in Nederland al 3000 gezocht zou worden. Interessant :)

Online Promotie () (link) - 15 December '05 - 20:07

Dit is geen unicum. Live search deugt niet. Censuur of foute software? zie o.a.
http://www.webwereld.nl/articles/44403/z..

guest - 22 Januari '07 - 22:22

hoi fabian

lars () - 18 Februari '07 - 18:22

ik ben benieuwd

john () (link) - 17 September '07 - 00:30

Het probleem met Google is er inderdaad niet, maar als ik met Live Search op Ilse.nl of Ilse zoek blijkt dat hier nogsteeds Ilse.nl niet op plaats 1 staat. Echter lijkt ilse.web-log.nl van Ilse zelf, gezien ze hun logo gebruiken…

Ilse (link) - 21 Oktober '07 - 00:18


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->