Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Nov '05 - + 3 - 1 Verdien geld met Google firefox! Google gaat strijd met MSN aan via affiliate program


Google gaat mensen betalen om andere mensen Google firefox te laten downloaden. Doel is om nog meer van het marktaandeel van Microsofts internet explorer af te snoepen. Firefox heeft razensnel een marktaandeel weten op te bouwen van maar liefst 11%.


Het verdiende bedrag kan oplopen tot 1 dollar per gedownloade versie. Voorwaarde is wel dat het om de nieuwste versie met firefox google toolbar gaat en dat die persoon nog geen Firefox geinstalleerd heeft.

De ontwikkeling loopt in een lijn met de samenwerking van Google met Sun waarbij de Google toolbar geintegreerd werd in de systemen van Sun. Alle ontwikkelingen van dit moment leiden er toe dat Microsoft gedwongen wordt om steeds meer van haar traditionele strategie af te gaan en steeds meer en meer te werken richting online software systemen zoals Sun dat 10 jaar geleden met de Netwerk Computer al probeerde.

Voor zover ik tot nu toe heb kunnen zien is de optie nog niet mogelijk voor Nederlandse webmasters.\

Meer:

> Firefox
> Sun
> Google firefox
> firefox google toolbar
10 Googley reacties!:

Dus nu maakt Google afspraken met aanbieders om toolbars etc aan te bieden en betaald mensen om een product te downloaden. Als Microsoft dat doet valt de hele wereld er over maar als Google het(zelfde) doet is er niets aan de hand. Vreemde situatie. Tenslotte misbruikt Google nu ook z’n marktpositie.
Inderdaad, het referal programme is voorlopig alleen voor Amerikaanse publishers beschikbaar.

Hein - 08 November '05 - 12:57

Het lijkt wel of het Google zo langzamerhand alleen nog maar om geld te doen is. Waar zijn alle idealen gebleven ?

Mik (link) - 17 November '05 - 15:47

@Mik, het gaat erom dat mensen overschakelen naar Firefox, en daar zit ook een ideaal achter, namelijk dat van Open Source.

Farshad (link) - 21 November '05 - 12:53

Ben jij voorstander van Firefox dan ?

Mik () (link) - 23 November '05 - 10:58

ik wel zie bv alsje met explore in sites komt waar je geinfecteerd wordt door trojan of virusen met firefox komen ze er niet in een ding wat klote is MSN Messenger met firefox werken niet graagsamen :S weet iemand daar een oplossing voor

Abdel - 13 Januari '06 - 03:09

Mik,
MSN werkt perfect met firefox, als je eerst enkele maatregelen neemt:

*Installeer Messenger Plus!

*Installeer StuffPlug (www.stuffplug.com)
En dan zou je standaardbrowser moeten openen bij msn…

jeroen - 02 Juni '06 - 08:32

Ik wil even mijn mening zeggen over firefox, ik vindt dat firefox goed draait. snel, handig en makkelijk. Maar Internet expl vindt ik nog altijd beter. Dat voor de volgende reden. IE laat websites beter zien dan in firefox, somigge websites werken in firefox gwn niet. Dat komt omdat de webmasters niet goed scripten. maar ook omdat firefox de codes te letterlijk neemt. Dat is het enige. Maar anderzijds. IE doet firefox na. Dat is duidelijk ( taps.. )

Bram () (link) - 23 Januari '07 - 20:46

Denk dat de rek er weer een beetje uit is bij firefox, hoor steeds meer mensen die toch weer IE gaan gebruiken, persoonlijk ben ik erg fan van FFX en vind die plugins super!

Rodjer () (link) - 04 Maart '07 - 09:15

Als MSN een probleem is hang je dat manko progie in de bomen en instaleer je Trillian, en weg zijn je problemen.

Henk - 05 Oktober '07 - 14:01

Firefox houdt zich gewoon beter aan de W3 regels dan IE dat ooit heeft gedaan, het is gewoon een kwestie van goed programmeren.

Jeroen () (link) - 22 Oktober '10 - 09:35


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->