Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Okt '05 - + 2 - 2 The UnGoogleables!


Er is een nieuw trend gaande van mensen die juist niet gevonden willen worden. Ze doen er alles aan om geen vermeldingen te krijgen onder hun naam door met proxies te werken, aliassen te gebruiken, vrienden te vragen hun naam uit blogposts en fotosites te verwijderen en alleen te winkelen op sites met een zogenaamd "Truste" logo. Het zijn: The UnGoogleables!


Wired schreef er een mooi artikel over met als titel 'UnGoogleables' Hide From Search. In het artikel wordt als voorbeeld "Geri Agalia" aangehaald. Een normale vrouw met een telefoonrekening, een hypotheek en een credit card. Deze vrouw is gesteld op haar privacy en probeert op alle mogelijke manieren juist buiten de zoekmachines te blijven.

Een leuke paradox: tot voor dit artikel werd er inderdaad niets over deze vrouw gevonden. Als je nu zoekt op deze naam kom je inmiddels 263 vermeldingen tegen en met dit artikel 264.


Eric Schmidt (CEO Google) zelf gegoogled

Een van de bekendste cases van mensen die "Gegoogled" werden is de twist tussen Cnet en Eric Schmidt. Cnet had een uitgebreid artikel geschreven over allerlei prive zaken die je met Google zelf kon vinden over een van haar managers. Google reageerde furieus op het artikel en plaatste Cnet een jaar lang in de ban. Gedurende dat jaar zou niemand van Google met journalisten van Cnet mogen praten.

Al met al genoeg redenen om eens jezelf eens te Googlen! (vertel hier onder maar wat je van jezelf gevonden hebt!)


Zie ook:

> 'UnGoogleables' Hide From Search
> Google balances privacy, reach
> Niet gevonden worden
> Google-protesten.pagina.nl
> Google privacy statement
4 Googley reacties!:

Interessant, ik mag vast wel weer een aanvulling geven: – Bezoek de link naar wired.com niet als je privacy wilt (trackers over https, udp) – Waarom gebruikt ze een credit card als ze niet gevolgd wil worden? Zelf pin ik bijna nooit. – Mensen vergeten te vaak dat ze informatie lekken door gewoonte gedrag dat ze niet kunnen veranderen.

Oh, en wat er over mij te vinden is op google, te veel, alleen de vraag blijft: wat is waar, wat niet en wat wil men geloven.

~~ jnieuwen

jnieuwen () (link) - 11 Oktober '05 - 11:04

Ik heb 15.500 hits:
http://www.google.nl/search?q=%22Farshad..

Ik vind het juist leuk om in google voor te komen :)

Farshad (link) - 11 Oktober '05 - 19:14

@jnieuwen: “Zelf pin ik bijna nooit” Nou dan ben je ook wel heel erg wantrouwend en ver van modern ingesteld. Pinnen is gemakkelijk snel en simpel. Dat beetje info dat ik achterlaat kan me gestolen worden. Ik heb niets te verbergen.

Robbert - 12 Oktober '05 - 15:08

@robbert: Ik heb ook helemaal niet de behoefte om modern te zijn. Het probleem met pinnen zit niet in het klein beetje informatie dat je achterlaat op 1 plek, het gaat om wat je met al jou pin gegevens kunt achterhalen. Het niets te verbergen argument is natuurlijk een beetje het argument dat te pas en onpas uit de kast wordt getrokken om mensen in een hoekje te drukken. Als je niet vertelt wat de overheid of het bedrijfsleven aan info wil verzamelen, dan moet je wel crimineel zijn.

jnieuwen () (link) - 13 Oktober '05 - 14:28


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->