Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

04 Okt '05 - + 2 - 5 Lancering Google Earth Pagina


Na enkele maanden van voorbereiding is er een speciale informatie pagina gelanceerd over het Satellietfoto zoekprogramma van Google: De Google-earth.pagina.nl Deze informatiesite biedt ruim 250 links over Google Earth Tools, sites met overzichten van honderden foto's, nieuws, kritiek en antwoorden op vragen.


De pagina werd opgezet door Jeroen van de Wiel in samenwerking met Maarten Laurs, een fervent Google Earth liefhebber. Toen we aan de klus begonnen hadden we niet verwacht dat er al zo veel informatie en links beschikbaar zou zijn aangezien Google Earth pas enkele maanden oud is. Met relatief veel gemak hebben we echter een groot aantal fansites, leuke nieuwsberichten, handige toepassingen en resources weten te vinden.


Speciaal prikbord om coordinaten uit te wisselen

Een van de volgende stappen is het toevoegen van een speciaal prikbord op de Google earth pagina waar mensen hun coordinaten van opvallende gebouwen kunnen plaatsen. Het toevoegen van het prikbord zal een dezer dagen gebeuren. Hopelijk hebben we deze tool zelfs vandaag al ter beschikking. Inmiddels is er ook een nieuwsfunctie toegevoegd, deze zal nog enkele uren nodig hebben voordat hij goed gevuld is.


Google earth de meest gezochte Google functionaliteit van dit moment

Bij de analyse van naar welke informatie mensen op zoek zijn hebben we ook gebruik gemaakt van een trefwoorden tool. Daaruit bleek dat er op dit moment een enorm aantal mensen op zoek is naar goede informatie over Google Earth zelf. Wie in Overture zoekt naar het woord "Google" zal op de eerste plaats het trefwoord Google vinden met ruim 903165 zoekopdrachten en op de tweede plaats Google Earth met maar liefst 20673 zoekopdrachten in een maand. Wereldwijd waren er zelfs in een maand 825711 zoekopdrachten naar Google Earth in het Overture netwerk. Google Earth is op dit moment met stip de meest gezochte Google tool.


> Naar de Google-earth.pagina.nl
> Naar de site van Google Earth zelf
> Naar de site van Maarten Laurs
Redactie berichtje: En ook ik ben weer terug op aarde!

De afgelopen maanden waren tergend druk met een aantal zeer grote opdrachten, lezingen en diverse werkzaamheden voor onder andere Startpagina. Bloggen komt er dan helaas even niet van alhoewel ik wel een aantal keren graag over gebeurtenissen wilde schrijven. Het is de bedoeling weer flink aan het bloggen te gaan en er staan weer een groot aantal artikelen op de plank klaar om gepubliceerd te worden. Ook qua informatie wil ik de komende tijd weer achtergrond gaan schrijven. Er ligt al weer heel wat klaar. Je gaat dus weer van me horen!

> Posts over Google Earth
> Google Earth dossier
11 Googley reacties!:

Weer een mooi overzicht er bij Jeroen :-)

Fijn dat je ook weer terug bent op aarde!

Rob Hamberg () (link) - 04 Oktober '05 - 11:46

Welkom terug Jeroen, en de pagina over Google earth ziet er goed uit!

Farshad (link) - 05 Oktober '05 - 17:41

Dank Farshad! :-)

Als echte Google idioot kan ik het niet laten de positie van de dochter in Google te volgen. De dochter is gistermorgen online gegaan en er zijn ondertussen ruim 30 links naar geplaatst. (alle Google dochters, J.com, en nog een 8 tal andere Startpagina dochters. Deze ochtend stond de dochter al in wel de Google index maar had nog geen ranking. Overigens is de pagina zonder aanmelden door Google toegevoegdm, dus puur op basis van links. Ik ga de komende tijd dagelijks de ranking weergeven zodat je kunt volgen hoe zich dat ontwikkeld. Vind ik als idioot interessant ;—;)

Jeroen van de Wiel (link) - 05 Oktober '05 - 20:12

Peroonlijk ben ik erg benieuwd hoe dit gaat en zal dan ook scherp je rapportage in de gatenhouden.
1 Wanneer verwacht je de eerste resultaten te kunnnen laten zien?
2 Goed dat er weer geschreven wordt?

groet Bas

Bas () (link) - 07 Oktober '05 - 15:08

We’ve got a Winner:

http://spsearch.ilse.nl/searchresults.js..

Ilse is sneller geweest met de dochter goed te indexeren dan Google. Binnen slechts 4 dagen heeft de dochter een nummer 2 positie op het trefwoord “Google Earth” en “Earth”. Wat opvallend is, dat is dat ilse meteen ook weet op welke andere dochters er al links staan naar de Google Earth pagina. Deze links zijn pas in de loop van Dinsdag / woensdag geplaatst. Puntje er bvij voor ilse dus wegens het snelle indexeren!

Voor wat betreft Google: het lijkt er vooralsnog op dat de Google earth pagina daar in de zogenaamde “sandbox” zit. De Sandbox plaatst nieuwe sites een tijdje op het reservebankje voordat ze helemaal mee mogen doen. Tot nu toe is de dochter nog niet in de Google top 100 verschenen op het trefwoord “Google earth”.

jeroen van de Wiel (link) - 08 Oktober '05 - 07:17

Hoi Jeroen,

Leuk dat je weer terug bent, ik begon me al zorgen te maken. We zitten natuurlijk allemaal weer in spanning te wachtten op je onthullingen uit de donkere kant van de zoekmachine optimalisatie en online marketing.
Ik ben zo vrij om een paar suggesties te doen: – Waarom een online marketing specialist bij overture linkt naar overture.pagina.nl en niet naar overture.com – Netstat basic, advertenties en hoe ze u tracken – Startpagina.nl the redirects they don’t tell you about – Hoe voorkom ik zoekmachine spam in mijn blog – Waarom ilse domeinen misbruikt – Google-earth.pagina.nl: aan surf trackers geen gebrek. – Transparante proxies: Waarom ze zo leuk zijn :->

En natuurlijk hopen we dat je veel succes gaat hebben met je nieuwe boek:
Concurrentje pesten doe je zo: Met tips uit de webblog praktijk

jnieuwen () (link) - 10 Oktober '05 - 20:03

Hoi Jeroen,

> Waarom een online marketing specialist bij overture linkt naar overture.pagina.nl en niet naar overture.com

Hmm, grappig, ik denk dat er weinig online marketeers ooit zoveel links naar Overture hebben geplaatst. Er zullen best wel mensen zijn die deze pagina ook eens willen bekijken en het url van overture.com kennen we al lang.

> Netstat basic, advertenties en hoe ze u tracken

Niet direct search, of wel?

> Startpagina.nl the redirects they don’t tell you about

Het zogenaamde aliassen systeem? Lijkt me volledig ethisch om mensen die direct een url intypen verder te helpen naar een nieuw url dat wel past bij hun zoekopdracht. search.pagina.nl leidt naar de zoek.pagina.nl? Voor zover bij mij bekend wordt dit systeem niet gebruikt voor optimalisatie maar is het bedoeld om 404’s te voorkomen. Is ooit wel door iemand voorgesteld als optimalisatie optie maar is uiteraard direct getorpedeerd. De andere redirects zijn de http://www.google.pagina.nl’s.. (met www er voor) Dit soort urls wordt ook door veel mensen gebruikt. Ik zie het probleem niet, ik denk dat ze je er graag over vertellen, of mis ik iets?!. ;-)

> Hoe voorkom ik zoekmachine spam in mijn blog

Hmm, ik kan wel wat hulp gebruiken ja ;-)

> Waarom ilse domeinen misbruikt

Graag meer info (per mail?). If so wil ik er wel naar kijken. Vooralsnog denk ik dat het gebruik van domeinen niet per definitie een probleem is.

> Google-earth.pagina.nl: aan surf trackers geen gebrek.

Kost een paar uurtjes, maar inderdaad binnen een week heel wat linkjes verzameld op vooral startpagina dochters. Ik vind het een leuk onderwerp en ben blij dat hij al op de 200 / 300 bezoekers per dag zit. Zit ook een redelijk aantal daagjes werk in. Ik geloof heel sterk in wat er moet Google Earth gaat gebeuren en zal het zeker gaan volgen.

> nieuwe boek: Met tips uit de webblog praktijk

Als ik ergens over schrijf dan is dat vanuit het hart en omdat ik iets echt niet vind kunnen. Uiteraard kun je daar van mening over verschillen, gelukkig maar want als iedereen hetzelfde denkt gaat iedereen ja-knikken dan wordt het knap saai in de wereld. Ik heb op dit moment helemaal geen zin om dergelijke cases weer te doen, maar als het op grote schaal weer gebeurt dan zal ik het zeker doen zoals ik het al meer dan 3 jaar doe. Gelukkig is er de afgelopen 3 jaar veel veranderd en hoop ik dat we het voor voorlopig een beetje gehad hebben.

Jeroen van de Wiel (link) - 11 Oktober '05 - 08:34

Zoals beloofd zou ik de ontwikkelingen van de Google Earth pagina bij houden.

Afgelopen zondag (dag 6) bereikte een artikel van deze site een nummer 6 positie op het trefwoord Google Earth. Het artikel was eveneens afgelopen dinsdag geschreven en gepubliceerd, gelijktijdig met de dochter. Bijna 50% van het bezoek van de dochter is inmiddels afkomstig van dit artikel. Dat zou dus ergens tussen de 100 en 150 bezoekers zijn.

Op dag 7 begint Google ook al langzaamaan verwijzingen naar de Google-earth.pagina.nl zelf te geven. Zo wordt de dochter (met kleine mondjesmaat) al gevonden op woorden als “google earth games”, “googleearth” “satelietfoto + google”. De meeste van deze woorden hebben minder dan 1000 resultaten in de zoekmachine.

Vooralsnog valt het verschil tussen het artikel op een bestaand domein en de site op het subdomein op. Door dit alles exact te volgen wil ik de werking van de Google Sandbox (filter voor nieuwe domeinen) volgen en vastleggen. Wordt vervolgd!

Jeroen van de Wiel (link) - 11 Oktober '05 - 08:51

Fantastisch is er 1 nederlandsetekst mogelijk?groetjes mia noevers.

M.NOEVERS VAN DER WEERDEN () - 22 Juni '06 - 13:45

Het is me inmiddels duidelijk dat je bij het sandbox effect minder hoog scoort. Maar betekent sandbox ook dat je totaal aantal geindexeerde pagina’s om laag gaat / kan gaan?

Bas () (link) - 18 September '06 - 13:12

Het is niet echt een reactie maar meer een vraag.

Ik zag laats bij iemant dat hij zijn achter grond van de pc de aarde had met daar op de verplaatsing van de zon. Hij zei dat dit kan via google earth maar ik kan he niet vinden … kunnen jullie mij verder helpen ??

Alvast bedankt

Severin

Severin () (link) - 30 Juli '07 - 10:19


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->