Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

30 Mei '05 - + 4 - 2 Porsche.pagina.nl uitverkozen tot Startpagina dochter van het jaar 2005


Tijdens de jaarlijkse Startpagina dochterdag in het Nemo in Amsterdam is de Porsche.pagina.nl van Porsche liefhebber Ruben Zoethout door de Belangen Vereniging Startpagina dochters (BVS) uitgeroepen tot de beste Startpagina van het jaar 2005. Verder stond de Startpagina dochterdag in het teken van de vernieuwing en was er met de bekendmaking van de nieuwe lay-out van de dochters een grote primeur.


De Porsche pagina werd geroemd voor de goede inhoud van de pagina en de community van mensen die zich op het prikbord bevinden. De door Ruben georganiseerde meetings en een zeer goed lopend prikbord maken dit een prachtvoorbeeld van wat je met je dochterpagina kunt bereiken, aldus de jury in haar uitslag.

Porsche Nederland geeft in een reactie aan de BVS haar complimenten voor de dochter. Porsche is zeer blij met de pagina net zoals Ruben zelf die in een interview aan deze weblog meldt dat hij het winnen van de award helemaal top vindt. Ruben Zoethout: "Ik beheer de dochter al vier jaar en vind het een stuk erkenning en een kroon op het werk. Het eerste wat ik doe als ik op vakantie ga is iemand er op zetten die de pagina bij houdt. Op een gegeven moment heb ik er een prikbord op gezet en toen werd het een heel hechte community met meetings en uitjes." Zo organiseerde Ruben op Pinkstermaandag een viva italia race in Assen.

De tweede plaats ging naar de Romeinse-tijd.pagina.nl die volgens de jury een rustige, duidelijke en overzichtelijke pagina is en een voorbeeld van hoe je een goede linkverzameling over een onderwerp opzet. Zelfs voor mensen die geen of weinig interesse hebben in dit onderwerp is het een pagina geworden die de interesse op kan wekken en meer dan voldoende informatie biedt over dit onderwerp.

De derde plaats werd ingenomen door de 020-Vondelpark.pagina.nl vanwege haar goede informatie en zeer uitnodigende kleurstelling. Het commentaar van een medebeheerder op het BVS-prikbord zegt genoeg: "Het frisse groen geeft mij gelijk het gevoel als ware ik door het vondelpark zelf aan het wandelen. De spieren in mijn schouders ontspannen zich langzaam, de stress zakt rustig weg, de zonne(n)stralen komen door de bomen heen, nee wacht.. hoor ik daar een vogeltje fluiten? Naast de geweldig gekozen kleurzetting is deze pagina ook compleet in haar informatievoorziening en is nergens opdringerig. Van bekende gezellige zaken als het Blauwe Theehuis tot onbekende handige dingen als kinderopvang : alles is hier te vinden."


De 10 genomineerde Startpagina dochters

De volgende 10 Startpagina dochters waren genomineerd voor de titel "Startpagina dochter van het jaar 2005":

> http://butler.pagina.nl

> http://epilepsie.pagina.nl

> http://gambia.pagina.nl

> http://hersenletsel.pagina.nl

> http://koormuziek.pagina.nl

> http://ongesteld.pagina.nl

> http://porsche.pagina.nl

> http://romeinse-tijd.pagina.nl

> http://0223.pagina.nl

> http://020-vondelpark.pagina.nl


Tijdens de dochterdag werden onder andere workshops gegeven, werd er tussen de beheerders letterlijk genetwerkt (de foto's van de wel heel erg letterlijke "netwerk" workshop van Jim Moore volgen nog) en was er ook een ware biertapwedstrijd. Ook daar was een uitreiking van de drie beste tappende Startpagina dochters.

Startpagina dochterdag in het teken van het jaar van de vernieuwing en met een grote primeur

Ieder jaar is er op de dochterdag ook een inleidend verhaal van de directeur van Startpagina, Bert Wiggers. Dit jaar legde hij de nadruk op de aankomende vernieuwingen binnen Startpagina. Zo was er een grote primeur: de nieuwe vormgeving van de Startpagina dochters werd getoond aan de ruim 250 aanwezige dochterbeheerders. De nieuwe vormgeving wordt op dit moment door een viertal dochters onzichtbaar getest en zal in het komende jaar gefaseerd uitgerold worden.

In de nieuwe vormgeving zal een andere kolomindeling gaan verschijnen dan de bekende drie even brede kolommen. Ook zal er meer aandacht komen voor de community onderdelen van de dochters zoals de prikborden en de marktplaatsen op Paginamarkt. Er zal betere aandacht komen voor de nieuwsfeed van de dochters, de smoelenboeken zullen een belangrijke rol krijgen en er worden misschien zelfs wel weblogs geintegreerd. De nieuwe vormgeving staat nog niet vast en zal op basis van de test verder verbeterd worden.

> http://porsche.pagina.nl
> Startpagina
5 Googley reacties!:

Weet iemand meer over de nieuwe layout van pagina’s op Pagina.nl? Ben erg benieuwd.

Wouter - 01 Juni '05 - 11:13


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->