Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

27 Mei '05 - + 2 - 2 Startpagina dochterdag 2005


Morgen is het weer zover: dan wordt de jaarlijkse Startpagina dochterdag gehouden in het nemo in Amsterdam. Ieder jaar komen een paar honderd Startpagina beheerders bij elkaar om gezellig wat met elkaar bij te kletsen, workshops te volgen en vooral een gezellige dag te houden. Dit jaar zullen er workshops worden gehouden over Internetrecht, RSS nieuwsfeeds, Microsoft Media Center, online advertising en natuurlijk over Google!


Voor de derde achtereenvolgende maal in de geschiedenis van Startpagina draagt de vijfjarige Belangen Vereniging Startpaginadochters ook een steentje bij om de aanstaande Dochterdag van een speciaal randje te voorzien. Peter Stam (Dochter van de Dag) Durk-Jan de Bruin (De Godfather van Startpagina) Patrick van Zundert (Babyhomepages.pagina.nl) en Co Scholten (BVS) hebben de koppen geruime tijd bij elkaar gestoken om een keus te maken die leidt tot de nominaties voor de Dochterpagina van het Jaar.

De volgende 10 sites zijn genomineerd om dochter van het jaar te worden:

> http://butler.pagina.nl

> http://epilepsie.pagina.nl

> http://gambia.pagina.nl

> http://hersenletsel.pagina.nl

> http://koormuziek.pagina.nl

> http://ongesteld.pagina.nl

> http://porsche.pagina.nl

> http://romeinse-tijd.pagina.nl

> http://0223.pagina.nl

> http://020-vondelpark.pagina.nl

Maandag zal ik posten wie de gelukkige winnaar is geworden.

Verder mag ik dit jaar op de dag zelf ook een praatje houden over Google. Tijdens de workshop over Google zal ik heel exact ingaan op wat de beheerders zelf nu kunnen doen om hun dochters beter gevonden te laten worden. Veel wordt al voor ze gedaan door de templates van de dochters goed op te zetten en een aantal andere kleine dingen, maar de beheerders hebben zelf ook de mogelijkheid om van alles nog te doen. Ik heb helaas maar 45 minuten om te spreken, maar heb er in ieder geval al weer erg veel zin in.

Het leukste van morgen wordt al die mensen weer eens te zien. De afgelopen jaren heb ik op de dochterdagen, BVS weekenden en andere gelegenheden veel mensen leren kennen uit het wereldje. Het is een heerlijk zootje bij elkaar van mensen van allerlei pluimage met maar een liefde en dat is Internet.

Meer lezen:

> Startpagina
> Belangen vereniging Startpagina dochters
> Dossier Startpagina (nog in aanbouw ;-))
> Startpagina dochterdag 2003
> Startpagina dochterdag 2004
3 Googley reacties!:

Je presentatie was interessant! (waar blijven de sheets?)

Milan (link) - 29 Mei '05 - 22:47

Ik vind dat Startpagina.nl erg slecht geSEOd is. Ik heb zelf ook een startpagina portaal en volgens mij doe ik het stukken slimmer.

Wouter () - 01 Juni '05 - 11:14

Wat bepaalt wie dochterpagina wordt of in aanmerking komt voor een nominatie ??

Mik () (link) - 15 November '05 - 20:04


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->