Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

17 Mei '05 - + 3 - 1 Google straft zoekmachine vinden.nl af met penalty


Zoekmachine Google heeft de site van de zoekmachine vinden.nl afgestraft met een penalty. Dit naar aanleiding van diverse klachten over misbruik van de zoekmachine en het op grote schaal vervuilen van de resultaten van Google. Afgelopen vrijdag werden er al in deze weblog en in de weblog van Marketingfacts een boekje open gedaan van de praktijken van deze zoekmachine. Zo bleek vinden.nl ruim 325.000 pagina's in Google te hebben geplaatst en bleek het bezoek uit vinden.nl "ineens" te zijn vertienvoudigd.

vinden.nl met 325.000 pagina's in Google
(13-05-2005 Google: site:vinden.nl)Wie nu zoekt op het trefwoord "vinden" of "vinden.nl" zal op nummer 1 niet meer de site van vinden.nl zien. In plaats daarvan worden respectievelijk vindin.nl en zoekhet.nl getoond. Op het trefwoord "vinden.nl" staat pas op nummer 7 de homepage van vinden.nl. De homepage www.vinden.nl wordt op dit moment pas op positie 63 aangetroffen op het trefwoord vinden. Op vinden.nl staat de site op positie 7:

vinden.nl

> Google: vinden.nl

Daarnaast zijn vele resultaten enkele posities gedaald. Helaas komen we toch nog op zeer veel trefwoorden de kunstmatig aangemaakte pagina's van vinden.nl tegen. De penalty treft dan ook met name de homepage.

Google heeft verschillende mogelijkheden om een site aan te pakken die zich niet aan de regels houdt. Zo kan Google een site een pagerank nul geven, maar Google kan bijvoorbeeld ook gewoon een aantal minpunten aan een site geven. Dan zal de site nog wel vindbaar zijn, maar lager scoren. Dat is wat in het geval van vinden.nl is gebeurd.

Naar verwachting zal Google het niet bij deze lichte penalty houden en wordt er op korte termijn een "pagerank 0" of een andere zware bijstelling naar beneden gegeven om er voor te zorgen dat vinden.nl definitief uit de index verdwijnt en stopt met spammen.

Enkele maanden geleden nam oprichter Jan-Willem Tusveld zoekmachines Vinden.nl en Zoeken.nl terug over van Quote Media. Quote Media verkocht de zoekers omdat ze teveel zouden afwijken van de kernactiviteiten van Quote Media. Vinden.nl en Zoeken.nl zouden volgens Jan-Willem Tusveld weer uitstekende winstgevende internetdiensten zijn.

> Google Weblog: Waarom vinden.nl ernstige zoekmachine spam is en een penalty hoort te krijgen - zoekmachine vervuilt Google met 300.000 pagina's
> Marketingfacts: Doen Vinden.nl en 1steKeuze.nl aan zoekmachine-spam?
> SEO Guidelines van Google

> Google Weblog: posts over zoekmachine spam
15 Googley reacties!:

Nou dat is snel! En terecht natuurlijk….

Wilbert Philippo (link) - 18 Mei '05 - 00:18

@Jeroen,

Wat heb die casine crap hier van doen!? Lijkt me goed effe weg te halen?!

About Vinden.nl en 1stekeuze.nl …........prima opzet van Google….straffen…echter blocken is ook overdreven!!!

Greetz.

Gerben (link) - 22 Mei '05 - 22:44

@ Wat heb die casine crap hier van doen!? Lijkt me goed effe weg te halen?!

Weblog spammer, had meer dan 30 posts gemaakt :-S Allen verwijderd en spammer geblokt

Dank voor je bijdrage!

Jeroen (link) - 23 Mei '05 - 07:36

Middels Alexa.com is al te zien dat het verkeer naar Vinden al drastisch terugloopt. Vinden is in februari gestart met de technieken en je ziet exact de neergang bij het blocken uit Google in mei: http://www.alexa.com/data/details/traffi..

Bart (link) - 02 Juni '05 - 15:37

Hebben ze eerlijk verdiend!

Farshad () (link) - 07 Juni '05 - 23:28

Ik vind die penalty veel te mild…
ze zouden eigenlijk helemaal verwijderd moeten worden..

Simon (link) - 19 Juni '05 - 00:08

ze staan er nog altijd in en met zoeken.nl zijn ze ook dit procede aan het beginnen. Bannen die handel. Godverdomme

dirk - 20 Juni '05 - 07:52

en Jeroen.com staat weer hoog genoteerd op het keyword vinden ;-)

Doron (link) - 27 Juni '05 - 19:34

http://www.google.nl/search?hl=nl&c2coff..=
site:zoek.vinden.nl
Resultaten 1 – 10 van circa 8.430 van zoek.vinden.nl

Kjeld () (link) - 30 Augustus '05 - 12:10

dit is reisnte klootzakkerij met die mannen

ze staan er nog altijd in en beginnen nu ook zoeken.nl. DIT KAN TOCH NIET MEER ???

dirk - 06 September '05 - 14:33

Het zal niet lang duren of ze worden helemaal eruit gegooid.

Farshad (link) - 07 September '05 - 14:46

De penalty van google mag misschien terecht zijn in de ogen van mister google, echter dient hieraan een waarschuwing van deze soekmachine aan vooraf te gaan.Onze website heeft 5 jaar lang een no 1 positie gehad bij google met ca 1000 bezoekers per dag, en van de een op de andere dag was de totale website verdwenen met een positie van rond de zestig. Mocht deze daling bij uw website gebeuren kunt u misschien uw fouten herstellen, echter is uw website voor minimaal 6 maanden niet meer te vinden, alle acties zijn verder overbodig mr google neemt nits meer op ook al doet hij alsof. deze penalty van google is ongehoord, gezien er geen enkele waarschuwing voorafgaand komt, u en uw bedrijf tot faillissement kan drijven.Alle onzin die u mbt de penalty van google aantreft zijn prognoses welke met geen enkele realiteit te maken hebben. Voorlopig kunt u uw site sluiten ook al veranderd u de gegevens, en bent overgeleverd aan mr google. Uiteindelijk handelt u in lucht.

broekman () (link) - 26 September '07 - 04:30

Met alle respect maar ik vind dat er helemaal geen penalty nodig is.
Dat er een penalty moet worden gegeven is een teken dat het algoritme behoorlijk fout loopt en te zien aan het aantal penalties dat (vaak ook onterecht) wordt uitgedeeld is er heel wat mis met Google’s algoritme.

Tegenwoordig zie ik een boel verzamel sites. Daarmee bedoel ik bv overkoepelende sites van een hele niche die allerlei aanbod hebben(vaak betalen om er op te staan) maar die in feite 0,0 toegevoegde waarde hebben want ze gebruiken enkel de info of het aanbod van andere sites.
Maar doordat ze ranken duwen ze de kleinere websites weg die vaak veel interessanter zijn. Dat is dus gewoon een omweg voor de zoeker. Die komt liever uit op de site waar ie moet zijn dan via een omweg.

Als er op die pagina’s van vinden.nl relevante info staat heb ik die met plezier in de resultaten.

Er zijn tags tegenwoordig, heel populair. Zijn zoekresultaten.
Directories alom op het internet. Zijn minder verfijnde zoekresultaten.
Startpagina’s, een massale pagina met zoekresultaten.

Met alle respect, maar ik vind met Vinden.nl vaak meer dan met Google.

Tuurlijk moeten die zoekresultaten van vinden niet allemaal ranken. Bijlange niet.
Maar het is net Google’s zwakke algoritme dat er voor zorgt dat ze zo goed ranken.

Het is zo een beetje dezelfde discussie als wanneer men zegt dat immigranten profiteren van het eigen land.
Nee, ze profiteren niet. Ze nemen wat hen wettelijk toekomt.

Wie heeft die wetten in beheer en wie heeft het zoekalgoritme van Google in beheer?

Als je problemen wil aanpakken dan moet je dat bij de bron doen, symptomen bestrijden is een vicieuze cirkel.

Pascal Beyens () (link) - 30 April '08 - 23:44

Ik vind het gewoon jammer dat vinden.nl groot moet worden bij google. Zelf zoek ik soms via vinden.nl omdat die geld oplevert bij euroclix. Wel slim gevonden, maar dat ze bij google moesten indexeren vind ik maar lame en wilt ook zeggen dat google nog altijd DE BELANGRIJKSTE zoekmachine is!

allrounder () (link) - 18 Mei '09 - 17:15

Het is m.i. duidelijk dat ze het nooit gaan redden.

Karel () (link) - 17 Februari '12 - 06:50


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->