Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Jan '05 - + 0 - 3 Google.nl daalt van pagerank 9 naar pagerank 8!!!


Google.nl is bij de laatste update gedaald van pagerank 9 naar pagerank 8. Google maakte in de eerste week van januari deze nu al opvallende en voor Nederland legendarische update. Google.nl stond reeds enige jaren op pagerank 9.


Pagerank Google.com is gelijk gebleven

Het domein Google.com heeft nog wel gewoon pagerank 10. Ook andere grote sites lijken niet in pagerank te zijn gedaald. Het dalen van Google.nl lijkt dus een geisoleerd geval te zijn.

Januari/februari vorig jaar werd de zogenaamde "dampingfactor" wereldwijd aangepast en naar beneden bijgesteld. Toen daalde vrijwel alle Nederlandse sites qua pagerank met 1 punt. Dit lijkt nu echter niet het geval te zijn aangezien de meeste andere sites uit de overzichten dezelfde pagerank hebben behouden.

Pagerank is een rapport cijfer dat Google geeft aan Websites om op basis daarvan de ranking samen te stellen. Dat rapportcijfer is op een schaal van 1 tot 10 dat Google samen stelt op basis van links. Kort door de bocht: Hoe meer links van waardevolle sites, hoe hoger de pagerank van een bepaalde site.

Meer lezen:

> Uitleg Pagerank door Google
> Uitleg Pagerank op jeroen.com
7 Googley reacties!:

Wij staan op ongekendtalent.nl op nummer 25, wei helpt ons om op nummer 1 te geraken??

DASHOF () (link) - 12 Januari '05 - 15:46

Plz check http://www.google-watch.org/,, what do u think?

N/A - 16 Januari '05 - 07:47

hej wij doen ook aan statistiken. momenteel staan we tweede, dus met jullie stem wellicht eerste??? http://www.ongekendtalent.nl/clubs/clubs..

dashof () (link) - 17 Januari '05 - 12:38

De reden dat de PageRank voor Google.nl en ook voor vele andere site gedaalt of tegen verwachting in, gelijk is gebleven is dat de Taakbalk PR schaal is aangepast.

De Taakbalk Pagerank is een logaritmische presentatie van de echte pagerank. Niemand weet precies welke factor gebruikt wordt, maar het is wel duidelijk dat die factor zo af en toe wordt aangepast. Met als resultaat dat je steeds meer links nodig hebt om een hoge PR te verkrijgen.

Het houdt de wereld in zijn greep,. dat groene balkje in de taakbalk.. :)

Peter (link) - 10 Maart '05 - 20:18

Hoe weet je wanneer de pagerank geupdate wordt?

Farshad Bashir () (link) - 02 Mei '05 - 14:00

Ja, wie weet er waar je kan zien of er een pagerank update is uitgevoerd of uitgevoerd gaat worden? En waar kan de bijvoorbeeld de Nederlandse top 10 vinden?

Jaap (link) - 27 Mei '05 - 10:43

Bedankt voor de informatie!

Sjef () (link) - 04 Juni '07 - 00:22


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->