Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Nov '04 - + 2 - 1 Marktplaats.nl overgenomen door Ebay


De Amerikaanse veilingsite en online marktplaats Ebay heeft het Nederlandse Marktplaats.nl overgenomen voor ruim 225 miljoen euro. Ebay betaalt daarmee 40 keer de omzet.

Marktplaats.nlWanneer je voet aan de grond wilt zetten in een land waar je door de komst van Speurders en de sterke positie van Marktplaats alleen maar aan het verliezen bent, dan zit er maar een ding op: dan neem je je grootste concurrent over. Dit is wat Ebay met deze stap in een keer bereikt heeft.

Voor Speurders is dit een flinke klap. De kracht van Speurders lag in een enorm marketing budget. Door de overname van Marktplaats.nl door Ebay heeft Markplaats in een keer ook de beschikking over een geweldig budget en de technische resources om mee te gaan in alle ontwikkelingen.

Het afgelopen jaar was al een zeer hectisch jaar voor marktplaats. Door de komst van Speurders werd in een klap de markt overhoop gegooid. Nederland belandde zo maar ineens een marktplaatsen oorlog. Daarnaast wist Marktplaats.nl ook een aantal successen te boeken met onder ander de samenwerking met Google en het oprichten van een Duitse Martkplaats.

Internet is weer lekker spannend geworden.


> Marktplaats.nl krijgt Google zoekfunctie
> Marktplaats.nl gaat wereldwijd
> Google gaat de zoekmachine en advertenties Marktplaats.nl verzorgen
> Google Weblog: marktplaats


> Marktplaats.nl
> Ebay
2 Googley reacties!:

225 miljoen vind ik nogal overdreven.
Wel zielig voor de oprichter dat hij het verkocht heeft aan Goed Beheer voor “maar” €600.000
Leuke site trouwens ;)

Daniel
http://www.thexl.tk

Daniel de Leeuw () (link) - 12 November '04 - 17:29

Het was 6 ton in guldens! Toch ook niet onaardig voor twee jaar werk. Maar de oprichter heeft wel een deel van de aandelen (gehad), dus je zult hem niet horen klagen vermoed ik zo.

Scat R. Brane - 10 Februari '05 - 20:58


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->