Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

10 Nov '04 - + 2 - 1 Op zoek naar regen


op je siteAlsof we al niet genoeg regen hebben vandaag ben ik ook nog maar eens op zoek gegaan naar meer regen. (3.220.000 resultaten!) Meer regen met medewerking van Google...

regenWonderbaarlijk hoeveel kennis er te vinden is over regen. Aangezien volgens de basisregels van Public Relations kennis leidt tot begrip ga ik nu maar wat PR maken voor regen:

Regen volgens het KNMI:

ZWARE REGEN
Hevige (onweers)buien met wolkbreuken, hagel en wind- en waterhozen hebben deze maand afgerekend met de warmte. (dit is geschreven in augustus)

Het weer nader verklaard :

> KNMI: zware regen

Of gewoon gewone REGEN:

In de weerberichten wordt onderscheid gemaakt tussen buien en regen. Het KNMI gebruikt de term "bui" voor een wolk, waaruit het korte tijd regent, in het algemeen korter dan een uur. Wordt gedurende langere tijd regen verwacht uit een min of meer gesloten wolkendek dan wordt dat als "regen" aangekondigd.

> KNMI: index regen

Sterker nog, het KNMI is blijkbaar medeplichtig gezien hun artikel over hoe je regen kunt maken. Zullen hier weer-extremisten achter zitten? Nederland is toch al gek geworden. (zie ook Google)

> KNMI: regen maken

Achter het maken van regen blijkt een Nederlander genaamd August Willem Veraart te zitten. (1881-1947) In de jaren dertig van de vorige eeuw heeft hij als eerste proeven gedaan om regen op te wekken. Hij wist daarvoor zelfs de luchtmacht te strikken. De Russen pasten dit zelfs toe om het droog te houden met communistische evenementen. Gewoon zorgen dat het ergens anders regent! Zou de overheid het nu ook toepassen om scholen en kerken te redden of om ons gewoon binnen te houden? In Indonesie hebben ze naar verluid al ervaring met het blussen van (bos-) branden door regen te veroorzaken.


Regen volgens Wikipedia:

Kijk hier hebben we ook wat aan:

"Regen is een vorm van neerslag net als sneeuw en hagel."

Wikipedia is geweldig.

Wikipedia.org: Regen


Regen volgens Het weer.org

Regen wordt gedefinieerd als neerslag die in vloeibare vorm de grond bereikt. Regen wordt eerst als waterdruppels of ijskristallen in de wolk gevormd.

Het Wonderlijke Weer: Regen


Ik geloof dat dit mijn meest zinloze post tot nu toe is. In tijden van algehele gestoordheid is dat soms best lekker. Laat het maar gewoon regenen...


> Google: Regen


(ter verduidelijking: niets uit dit regenachtige berichtje is serieus bedoeld of serieus te nemen)
5 Googley reacties!:

Amsterdam nog in de ban van Theo, branden in Brabant, Anti-terreuracties in Den Haag, Google en Microsoft geven elkaar deze week bijna dagelijks klappen en wat doet Jeroen? Hij schrijft over regen! Wel lief :-) Zie je vanavond!

mf (link) - 10 November '04 - 12:46

In geval van grote gebeurtenissen is het soms de kunst om de kleine dingen naar boven te halen… ;-)

Jeroen (link) - 10 November '04 - 13:01

hebben jullie ook formatie

fleur - 31 Mei '07 - 19:38

vorege fout

fleur - 31 Mei '07 - 19:39

nu wel goed.
hebben jullie ook informatie over regen
is maar een vraag.
sorrie dat ik zo brutaal doe
allkeen ik heb een spreekbeurt.

fleur - 31 Mei '07 - 19:41


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->