Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

27 Okt '04 - + 1 - 0 Bijna klaar: dmoz.pagina.nl


Vannacht heb ik een groot aantal links verzameld over mijn favoriete onderwerp (na Google): DMOZ. Binnen nu en een tweetal weekjes hoop ik samen met Marcel Feenstra een dochter af te leveren waarop de twee voor de zoekmachines belangrijkste linkdirectories van Nederland bij elkaar komen: DMOZ & Startpagina ofwel dmoz.pagina.nl.

dmozdmoz open directory projectDeze keer zal ik de dochter niet zelf gaan doen, Marcel Feenstra gaat de pagina op zijn naam krijgen en er komt een "mmv Jeroen van de Wiel" onderaan te staan. Dat hebben we zo gedaan omdat ik maximaal 10 dochters mag beheren en Marcel een veel grotere DMOZ editor is dan ik. Marcel heeft ook het leeuwendeel van de links verzameld. Er komt zeer veel goede achtergrond informatie op te staan. Op dit moment ben ik onder andere bezig de zoekmachine te vullen met diverse speciale odp zoekfuncties.

Het samen opzetten van de dochter past ook een beetje binnen het idee van DMOZ waarbij ook de editors (op dit moment ruim 60.000 wereldwijd) samen werken.


Groot aantal onderwerpen afgedekt

De dochter zal een groot aantal blokken krijgen met als titels "aanmelden bij DMOZ", "Richtlijnen ODP", "editor worden", "gebruik van ODP data" en uiteraard ook toegang bieden tot DMOZ zelf. Met name het onderdeel "aanmelden bij DMOZ" zal veel aandacht gaan krijgen.


Zonder commercieel belang

De dochter zal ook geheel niet-commercieel worden. Geen banners en geen commerciŽle links. Dit is een optie die iedere startpagina dochter heeft en die je binnen 10 dagen na lancering aan kunt geven. Iedere link die we waardevol achten (en we zullen zeer kritisch zijn) zal geplaatst worden. Ook dat past binnen de DMOZ filosofie.


Niet linken naar concurrenten? Dus wel! ;-)

Een van de mythes rond Startpagina is dat je niet mag linken naar dmoz en alle andere concurrenten. Dat mag wel, zo lang een site niet overduidelijk een kopie is van het Startpagina concept. En aangezien DMOZ misschien ooit zelfs een voorbeeld is geweest voor Startpagina is het duidelijk geen kopie en mag je er dus naar gewoon linken. Dat gaan we dus uitgebreid doen op de aankomende dochter!


> Dmoz.pagina.nl (uiteraard op moment van schrijven nog niet online)
> Profiel Marcelf
> Profiel Yabbaa (=jeroen)
> Google Weblog: posts over DMOZ
> Google Directory
> DMOZ
3 Googley reacties!:

Jeroen: dank voor de heldere introductie! Ik hoop dat de nieuwe dmoz.pagina.nl een nuttige resource zal zijn voor mensen die hun site willen aanmelden—en ook dat DMOZ/ODP bij het grote publiek nu wat bekender zal worden! ;-)

Marcel Feenstra (link) - 27 Oktober '04 - 13:53

Ziet er goed uit heren. Zeer volledig en compleet. Mijn complimenten

celsius - 26 Maart '05 - 21:38

Jullie zijn goed bezig!

Bram () (link) - 27 Januari '07 - 13:04


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->