Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

25 Okt '04 - + 1 - 0 Gastcollege Google (Jeff Dean)


Even niet storen... ik ben nu een gastcollege van Google aan het volgen! Een online gastcollege van Google, duurt een uurtje dus ik ben er zo weer ;-) Het gastcollege wordt gegeven door Jeff Dean, een senior software engineer bij Google.


Jeff Dean gaf afgelopen week een gastcollege aan studenten van de University of Washington over Google. Voor de liefhebber (van met name Google-technologie) is het 1 uur durende college op video (wmv) te bekijken en te beluisteren.

De eerste helft van de online presentatie gaat met name over de hard- en software-architectuur. Jeff Dean gaat echt tot in de diepste details in op de vraag waarom Google haar netwerk op bepaalde machines draait. Jeff dean is onder andere de schrijver van de stukken over "Mapreduce", ofwel "Simplified Data Processing on Large Clusters". Zware kost dus ;-) Het tweede deel gaat over inhoudelijke aspecten en de laatste 10 minuten gaat het over de Google-organisatie (via: lvb / marketinfacts).

Een paar goede reviews van de gastcolleges zijn te vinden op de site van Greg Linden en zijn posts over "Google behind the scenes".

Zie ook:

> Gastcollege Google
> online video van het Google gastcollege
> Google
> Napraatje: zoekmachine marketing workshop met Marc Duijndam
> Workshop Zoekmachine Marketing met Google en Jeroen van de Wiel
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->