Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

22 Okt '04 - + 0 - 1 Google kondigt record omzet aan


Google heeft over een recordomzet behaald van $805.9 miljoen dollar ten opzichte van de 393 miljoen dollar vorig jaar. Dit is een stijging van ruim 105% ten opzichte van de omzet in het derde kwartaal van 2003.


Google maakt 52 miljoen dollar winst

Gelijk met de presentatie van de kwartaalcijfers werd een winst van 52 miljoen dollar bekend gemaakt. Dat leverde een opbrengst van 19 dollarcent per aandeel op, zo maakte Google donderdag nabeurs bekend. De aandelen stegen als gevolg van het goede nieuws met ruim $8.89 ofwel 6 procent tot $149.38. In de nabeurs handel zouden de aandelen inmiddels al tot $162.15 zijn gestegen.

Een reactie van Google: "We zijn erg blij met de resultaten van dit kwartaal. Record omzetten, robuuste marches en cash flow presteerden allen sterk", aldus Eric Schmidt, CEO bij Google.

48% van de omzet van Google via partnersites

Uit de gegevens blijkt verder dat ruim $384.3 miljoen dollar wordt verdiend aan samenwerkingen via het Google Adsense programma. Google genereert via haar eigen sites $411.7 miljoen dollar ofwel 51 percent van de omzet.


Google moet sinds de beursgang verplicht ieder kwartaal haar omzetcijfers bekend maken. Dit betekent dat er ineens inzicht is in de prestaties va Google. Tot voor kort was het altijd gissen naar hoe groot Google nu echt was.


> Google Announces Record Revenues for Third Quarter 2004
> Google gaat naar de beurs!
> Beursgang Google lijkt dichterbij te komen

> AOL mag de eerste 1.900.000 Google aandelen kopen
> Nederlander opgepakt voor fraude aandelen Google
> Google aandelen via het internet
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->