Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

21 Okt '04 - + 0 - 1 IAB plaatst Gedragscode Zoekmachine Marketing online


Het IAB Nederland heeft na een recentelijke vooraankondiging vandaag haar Gedragscode Zoekmachine Marketing daadwerkelijk gelanceerd.

De gehele tekst is te vinden op www.iab.nl/gedragscode.phtmlHet opstellen van de Gedragscode is in overleg gebeurd met alle grote zoekpartijen in Nederland, waaronder ook Google, Lycos, ilse, MSN, Overture en meer.

De doelstellingen van het document zijn het bewaken van transparantie, ethiek en bescherming van consument, zoekmachine en alles en iedereen die baat heeft bij een constructieve omgang met digitale of interactieve media.

De gedragscodes van IAB zijn volgens Igor Beuker helder: "Bij twijfel over ethiek of techniek, dient een bedrijf (optimalisatie bureau of adverteerder) altijd vooraf de richtlijnen van de zoekmachines te raadplegen. Bij twijfel dient het betreffende bedrijf altijd eerst eerst contact op met de zoekmachines zelf. Technisch of ethisch onjuist handelen heeft tot gevolg: verwijdering uit zoekmachines. Zoekmachines notificeren IAB. IAB onderzoekt de feiten, en zet die op een rij. Zodra de feiten op tafel liggen, altijd binnen 10 werkdagen, zal IAB haar oordeel uitspreken. Indien het een IAB lid mocht betreffen dat zich bewezen schuldig maakt aan onethisch handelen (in strijd met de IAB gedragscodes), royeert IAB Nederland het lid schriftelijk en zal dit openbaar maken via haar website."

De Gedragscode Zoekmachine Marketing is vanaf nu te vinden op www.iab.nl onder gedragscodes. De uitgebreide tekst staat hier


Interview met Igor Beuker

Deze avond had ik een interview met Igor Beuker over de Gedragscode Zoekmachine Marketing en een van de leden van het IAB. Het IAB kan meteen laten zien hoe ze met haar nieuwe gedragscode om gaat aangezien dit lid een penalty van Google heeft opgelopen. De volledige tekst lees je hier:


> Reactie IAB op penalty Gladior
> IAB Nederland
> www.iab.nl/gedragscode.phtml
> Google Weblog: posts over zoekmachine spam
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->