Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

20 Okt '04 - + 1 - 0 Privacy zorgen Google Desktop search


Op diverse sites wordt melding gemaakt van mogelijke privacy risico's bij het gebruik van de nieuwe Google Desktop search. Zo zou je bij samengebruik van de computer kunnen zoeken in de files van de ander.


Google desktop search niet voor samengebruik bedoeld

Marissa Mayer, Google's hoofd van "consumer Web products", geeft aan dat het niet zozeer een bug is maar meer een "feature". Google desktop search zou ontwikkeld zijn voor computers met slechts een gebruiker vertelt ze in een interview aan PC world. Een probleem met zoekmachines blijft dat (negatieve) gebeurtenissen uit het verleden bereikbaar blijven en je soms dingen iets TE gemakkelijk kunt vinden. Dat iets te gemakkelijk kunnen vinden kan dus met Google desktop search vanaf nu dus ook op je eigen PC gebeuren en dat kan een risico vormen.

De schrijver van het artikel in PC World kon zelfs een tiental Webmail berichten lezen via Google Desktop search doordat de webpagina's in de cache op de PC te vinden waren en dus ook doorzoekbaar werden. Overigens kun je sowieso zonder Google ook al door je cache bladeren, nu wordt het alleen ook toegankelijk via een zoekfunctie.


Gmail leidde ook tot zorgen over Privacy

Overigens is het niet de eerste keer dat Google in de problemen kwam wegens privacy. Bij de lancering van Gmail werd er al geklaagd dat advertenties werden getoond op basis van de inhoud van persoonlijke mailtjes. Dit leidde onder andere tot een petitie ondertekend door diverse privacy organisaties.


> Google Desktop search
> Google Desktop gelanceerd!
> Amerikaanse senator wil Google Mail verbieden (Senator Liz Figueroa)
> Google Webmail & privacy: 10 nieuwe Google links op de google-protesten.pagina.nl
> Google onder vuur: 28 burgerrechten organisaties tekenen petitie tegen Google mail (privacy Gmail)
> Google Weblog: Gmail
> Google Weblog: Google Desktop
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->