Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

15 Okt '04 - + 0 - 1 Overture.pagina.nl goedgekeurd


Er komt een nieuwe dochter in de verzameling Startpagina dochters over zoekmachine marketing: de overture.pagina.nl Vandaag heb ik alle toestemmingen rond gekregen en kan het opbouwen van de pagina gaan beginnen.
Het idee voor de Overture pagina werd geboren tijdens het feest ter ere van een jaar Overture in Nederland. Ruud Smeets, directeur van Overture Nederland stelde voor om eens te kijken of we samen een dochter over Overture op konden zetten. Een leuk idee, dus daar hebben we vervolg aan gegeven.


Toestemming Startpagina, de BVS en van Overture zelf

Om een nieuwe Startpagina dochter aan te vragen moet je eerst een heel proces doorlopen. Aangezien het om een beschermde merknaam gaat (Overture) moest er eerst toestemming worden aangevaagd bij de houder van de merknaam. Dit was snel geregeld aangezien het idee van Overture zelf kwam. Verder moest de aanvraag van de pagina door Startpagina worden goedgekeurd. Naar verluid zijn er ruim 200 aanvragen voor een nieuwe dochter per dag en komen daar ongeveer drie tot vier doorheen. Verder moest de Belangen Vereniging Startpaginadochters haar akkoord geven. Alle aangesloten leden hebben dan een week de tijd om beargumenteerd bezwaar te maken. Ook die laatste hobbel is nu genomen en de dochter mag gebouwd gaan worden.

De dochter zal in eerste instantie door mijzelf opgebouwd gaan worden, maar Ruud Smeets heeft me al beloofd dat zijn 10 man personeel van het kantoor in Amsterdam ook mee zal gaan helpen met het verzamelen van links. Ik zal wel de volledige eindredactie houden.


Aanvulling op de Google-adwords.pagina.nl

De Overture pagina moet een mooie aanvulling gaan worden op de Google adwords pagina. Daarmee zullen er twee specifieke dochters zijn over de twee grootste zoekmachine marketing en online advertentie verkoop partijen van Nederland: Google en Overture.

De verwachtingen qua bezoek van de Overture dochter zijn trouwens niet extreem hoog, de Google Adwords pagina heeft ook slechts 10 tot 15 bezoekers per dag ondanks veel links en een zeer hoge positie in Google. We zullen zien. Voor de ilse pagina verwachtte ik 50 bezoekers per dag (= 300 geworden) en de Google dochter had ik op 200 geschat (= 2000 geworden)...

Wordt vervolgd, want ik heb nog een andere aanvraag lopen voor een heel leuke aanstaande dochter. Een aanstaande samensmelting van de twee belangrijkste linksites van zoekmachine minnend Nederland. Hierover morgen meer...


> Overture.pagina.nl (uiteraard nu nog niet online)
> Google-adwords.pagina.nl
> Overture
> Feest 1 jaar Overture Nederland
> Google & Ilse.pagina.nl
> Google & Ilse.pagina.nl #2
> Jeroen.com: Overture
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->