Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

13 Okt '04 - + 1 - 0 Napraatje: zoekmachine marketing workshop met Marc Duijndam


Gisteravond was er in Mediaplaza te Utrecht de "Executive Evening" ofwel verkorte zoekmachine marketing workshop. Samen met Marc Duijndam van Google Nederland heb ik een avondje vol staan praten en ik moet zeggen dat het - ondanks dat het veel te kort was - een zeer geslaagde avond was, met een aantal primeurs!

MediaplazaIntro van de workshop door Hennie van Velzen

De opening van de avond werd gedaan door Hennie van Velzen, commercieel directeur van Mediaplaza. Hij gaf wat uitleg over Mediaplaza en het Marketingplaza programma.

Hennie van VelzenHij kondigde tevens een zoekmachine marketing congres aan dat door Mediaplaza georganiseerd zal gaan worden. Dit congres zal ergens in januari of in februari gehouden worden, maar de exacte datum is even op losse schroeven komen te staan. Zodra ik er meer over weet zal ik het plaatsen in de Google Weblog. Naar alle waarschijnlijkheid zal ik op dit congres ook weer een verhaaltje gaan houden.


Inleidend verhaal over zoekmachines

In mijn eerste presentatie van de avond heb ik vooral aandacht besteed aan de geschiedenis van de zoekmachines en de huidige stand van zaken. Als je weet en begrijpt hoe de zoekmachines gekomen zijn tot het huidige punt, dan kun je er ook beter op inspelen. Ook uitleg over hoe zoekmachines in essentie werken mocht niet ontbreken. Verder gaf ik een eerste inleidend verhaal voor de presentatie van Marc Duijndam door het adverteren tegenover het optimaliseren te plaatsen met alle voors en tegens.


Diepere uitleg Google adwords door Marc Duijndam

Marc Duijndam, directeur van Google Nederland, had het gedeelte over Google Adwords ofwel "adverteren in Google" op zich genomen. Via een aantal goed verzorgde screenshots gaf hij uitleg hoe Adwords werkt. We waren het met elkaar wel een beetje oneens (we moesten een beetje kibbelen ;-)) over de marktaandelen van Google, maar Nielsen gaf Google in ieder geval een marktaandeel van ruim 85%.

Marc DuijndamOok gaf Marc Duijndam tijdens de zoekmachine marketing workshop een primeurtje weg: Sinds maandag heeft Google een systeem waarmee het Adwords programma zelf berekent wat de kansen op een goed resultaat zijn van een bepaald trefwoord. Google kijkt naar wat het klikgedrag uit het verleden is bij een bepaald trefwoord en adviseert of het wel of niet zinvol is om te adverteren met dit woord. Als het klikgedrag bijvoorbeeld laag is dan zal Google pas later in de campagne dit woord meenemen. Op deze manier kun je bijna volautomatisch een Google Adwords campagne laten draaien met een zo hoog mogelijk Click Through Ratio. Interesting.

Voor diegenen die heel erg goed opgelet hadden zat er zelfs nog een superprimeur in de sheets van Marc Duijndam verwerkt. Een nieuwe zoekfunctie waar Google intern mee aan het experimenteren is was al zichtbaar in de sheets. Het is niet netjes om nu al te roepen waar Google binnenkort mee gaat komen, Marc Duijndam had me al eens gevraagd hier nog even mee te wachten totdat het echt naar buiten komt, maar zodra het openbaar wordt zal ik er zeker in diepte over berichten.


Diepere uitleg Zoekmachine Optimalisatie door Jeroen van de Wiel

De tweede presentatie die ik deze avond hield richtte zich op het echte optimaliseren van een website. Hoe verloopt zo'n proces? Wat zijn de keiharde valkuilen? Hoe herken je zoekmachine blokkades en wat zijn de oorzaken en redenen achter de zoekmachine blokkades. Verder heb ik nog een aantal geheimen verklapt over hoe je hoog in de resultaten te komen, uiteraard zonder al te veel echt te verklappen ;-). Dat komt namelijk in de masterclass zoekmachine marketing!


Masterclass Zoekmachine Marketing 16 november

De executive evening had vooral het doel een inleidend verhaal te zijn voor de werkelijke masterclass. Deze masterclass zal een volledige dag zijn waarin we dieper ingaan op zoekmachine marketing. De dag zal een aantal praktijk cases gaan bevatten en de aanwezigen zullen zelf gaan werken aan het opzetten van een Adwords campagne en het opzoeken van optimalisatie problemen in websites. De Masterclass zal ook weer gegeven worden door mij en Marc Duijndam.

> Masterclass Zoekmachine Marketing 16 november


Bij succes herhaling van de zoekmachine marketing workshop!

De avond zal waarschijnlijk nog een vervolg krijgen in het komend jaar. Via de Google Weblog en Mediaplaza.nl kun je aankondigingen tzt terug vinden. De zaal zat in ieder geval helemaal vol en de reacties waren erg goed. Ik vond het in ieder geval een zeer geslaagde avond...


> Masterclass Zoekmachine Marketing 16 november
> Workshop zoekmachine marketing
> Google Nederland
> Google Adwords
> Google aanmelden
3 Googley reacties!:

Ik had als teaser voor de masterclass toch hier een download van de presentatie van Marc verwacht!! Tegenvaller.

John - 13 Oktober '04 - 11:44

Hey John, Tsja, ik kan me voorstellen dat soweiso DEZE sheets niet verspreid gaan worden vanwege de nog niet gelanceerde zoekdienst die je er op kunt vinden. Is er een bepaald gedeelte van de zoekmachine marketing workshop dat je nog wilt zien? Misschien dat ik je kan helpen… De teaser voor de masterclass is dat we echt een adwords campagne gaan opzetten tijdens de masterclass en dat ik veel dieper zal ingaan op de werking van optimalisatie. Niet genoeg? ;-)

Jeroen van de Wiel (link) - 13 Oktober '04 - 13:34

pleaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaase help,

ik heb echt je hulp nodig want ik jrijg de Help team van Gmail en Google niet te pakken, zij reageren ook niet op mijn mails…

vorige zaterdag heb ik n mailtje gestuurd voor n feestje, vervolgens gebeuren er allemaal rare dingen en krijgen alle contacten van mmn adressenbestand een mail via Ccc inplaats van Bcc. en dan ook nog eens iedere 2 a 3 minuten tot vandaag de dag. de meesten kregen daar problemen mee omdat ze meer als 1000 mails per dag met mijn adressnaam krijgen, ook crashden sommigen hun pc. Bij anderen werd ook bij hun alle adressen gecoppieerd en vervolgens worden hun vrienden ook gebombardeerd met deze mail. ik krijg zoveel boze brieven, ben zelfs bedreigd geweest omdat iemand op zijn werk alle pc nu afwijkend functioneren. Ik heb meer vijanden gemaakt in 4 dagen dan ik zou kunnen in 300 jaar van mn leven. Ik heb ook nog eens veel noekingen gemist, als dj, omdat al die party promoters en discotheek eigenaren of managers boos zijn.

ook heb ik verschillende malen n mail gestuurd naar de
helpTeam van Gmail en Google, maar niks, geen reactie,.............ik ben u naam tegengekomen omdat ik info voor google of gmail kantoren aan t zoeken was op t net.

Ik ben nu al mijn contacten kwijt op t lijst en account omdat ik vandaag mijn account heb deleated. en nog krijgen ze mijn mail binnen, hoe kan dit?

Kunt u mij helpen?? wat is hier aan de hand????

groetjes en toch alvast bedankt voor je moeite,...

greets,

ps; mijn email adress was jayibiza@gmail.com
Jay Diamane

Jay () - 09 Februari '06 - 19:11


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->