Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

13 Okt '04 - + 1 - 0 Lancering Google SMS zoeken


Google heeft een nieuwe zoekfunctie gelanceerd waarmee je nu ook kunt zoeken per sms. Google SMS is een nieuw product dat inmiddels als beta in de verenigde staten beschikbaar is.

Google SMSVerkorte code voor Google SMS: 46645 ofwel GOOGL!

Google Phone Wanneer je een zoekopdracht naar Google wilt versturen dan kan dat door vanuit de VS een bericht te sturen naar het verkorte sms nummer 46645 ofwel GOOGL. In de body van je bericht plaats je de zoekopdracht. Dit kan bijvoorbeeld zijn "Pizza Hut 90210". Vervolgens krijg je per SMS een bericht met de adres gegevens van alle Pizza Huts in Beverly Hills. Deze verkorte code is helaas in Nederland nog niet werkzaam.


Zoeken naar adresgegevens, producten en definities

De Google SMS zoekfunctie biedt de mogelijkheid om te zoeken in een aantal andere tools van Google. Zo kun je gebruik maken van de onlangs gelanceerde locatie zoeker, Froogle productzoeker en Google definitions (woordenboek). In de toekomst zullen deze mogelijkheden verder uitgebreid worden.

Uitleg over welke zoekopdrachten dat je kunt geven vind je in de How to FAQ van Google SMS op www.google.com/sms/howtouse.html


Beperkte zoekfuncties

Zoeken met je mobiel zal wel een stuk beperkter zijn dan normaal. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om naar images of andere file soorten te zoeken. Alle resultaten zullen in puur tekst formaat kosteloos per sms gestuurd worden.


Geen extra kosten Google sms zoeken

Inderdaad, je betaalt vooralsnog alleen de normale kosten van het versturen van het eerste sms-je naar Google. Het bericht met de zoekresultaten dat je terug krijgt is gratis. Er staat wel bij dat het vooralsnog is, dus Google houdt het open of er in de toekomst misschien toch geld voor gevraagd gaat worden.


Aankondiging in de Google Weblog

Het bestaan van Google SMS werd in de Weblog van Google zelf aangekondigd. Benjamin Ling, Product Manager van Google SMS, plaatste een post met daarin de bekendmaking van Google SMS en uitleg over wat het nu precies inhoud. In de Googleblog plaatsen medewerkers op toerbeurt berichten over projecten waar ze mee bezig zijn.


Speciaal discussieforum voor Google SMS zoekers

In Google Groups - ook al een beta van Google- is een speciale discussiegroep opgericht voor gebruikers van Google SMS. In deze groep worden onder andere suggesties voor uitbreiding van Google SMS geplaatst en een aantal problemen waar de gebruikers tegenaan lopen. Het forum is bereikbaar op: Groups-beta.google.com/group/google-sms


Google imode en Google PDA...

Ik gebruik de Google pda versie inmiddels ook al enige tijd op de Smartphone en moet zeggen dat het erg gemakkelijk is om onderweg snel even een telefoonnummer oid op te zoeken. Tijdens de vakantie had ik bijvoorbeeld het telefoonnummer van mijn garage nodig en wist dit via Google imode terug te vinden.


Google zoeken per e-mail

CapeScience lanceerde ruim een jaar geleden ook al de experimentele mogelijkheid waarmee je op basis van de Google Web Api (mogelijkheid om van buitenaf in de Google database te kunnen kijken en te gebruiken) kon zoeken per e-mail. Als je een mailtje stuurt naar google@capeclear.com met in de subject je zoekopdracht dan krijg je het resultaat per e-mail teruggezonden. Very neat!


Google SMS in Google Labs

De nieuwe Google SMS functie zal voorlopig beschikbaar zijn via de Google Labs. Dit is de speeltuin van Google waar nieuwe ideeŽn eerst enige tijd in uitgeprobeerd worden voordat ze officieel worden of weer stil verdwijnen. In Google labs staan op dit moment onder andere Google news alerts, Google location en Google Glossary.


Next stop: Wanneer komt de Google messenger??


> Google SMS
> www.google.com/sms/howtouse.html
> Bekendmaking van Google SMS
> Groups-beta.google.com/group/google-sms
> Google PDA
> CapeScience
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->