Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

10 Sep '04 - + 0 - 2 Nederland massaal op zoek naar... Google: Google virus teistert de lage landen!


De laatste weken is er werkelijk een enorme stijging in het aantal zoekopdrachten naar "Google" in de zoekmachines MSN en ilse. Nederland is massaal op zoek naar Google, maar kan de zoekmachine niet meer vinden via Google zelf. Wat is er nu aan de hand, waar is Google??


De laatste maanden wordt Google steeds vaker geteisterd door vervelende virussen. Niet dat Google zelf geteisterd wordt, maar wel de mensen die Google via hun computer willen bereiken. Er waart een virus rond die de Startpagina van je computer aanpast en die wanneer je Google probeert te openen een andere site opent: de zoekmachine van de virusmakers. De virus makers proberen zo via slinkse wijze advertentie inkomsten te genereren.

Het einde van het ip-nummer Google trucje

Tot voor kort was er een trucje met een ipnummer. Gebruikte je het nummer 216.239.37.99 dan kon je via die weg toch nog "gewoon" gebruik maken van Google. Totdat maandag de eerste meldingen binnen kwamen via het forum van Jeroen.com van mensen die ook niet meer via die weg op Google konden komen.

Van 600 naar 1500 Google zoekers per dag via MSN

De Google pagina had tot oktober vorig jaar ongeveer 600 bezoekers per dag. Daar kwamen met de introductie van het eerste Google virus ongeveer 600 bezoekers per dag bij die via de zoekmachine van MSN met de zoekopdracht "Google" de zoekmachine Google zochten en zo op de Google pagina terecht kwamen. Afgelopen week liep dat aantal zoekers echter op tot boven 1500 (!!) zoekers per dag. De Google pagina haalde ruim 2122 bezoekers waarvan een groot gedeelte op zoek was naar Google zelf.

Ook de officiele Google weblog schrijft zelf over het Google Virus

Eind mei repte Google zelf ook al over de Google virussen. In haar weblog gaf Google uitleg over het virus en kwam tegelijkertijd met een voorstel om misleidende software aan pakken. Het lijkt er echter op dat Google zelf alleen maar verder in de problemen is gekomen.


> Google Virus
> Google onderkent Google virus en geeft tips via de Google weblog


(overname van nieuws mag, maar bij eigen vergaard nieuws verzoek ik wel vriendelijk om bij de bronvermelding netjes de Google Weblog te noemen, wel zo eerlijk ;-))
2 Googley reacties!:

oeps…

eisema () (link) - 18 September '04 - 22:34

Het is massaal als je je conclusies kan geven zodra het erger begint te worden is het fijn om te stoppen want dan kun je veroorzaken dat het een goed zaak is om bij de bejaarden terecht kan komen.

Hassan El Hamroei () (link) - 10 Mei '07 - 22:15


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->