Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

10 Sep '04 - + 0 - 1 ilse media neemt Kaboem.nl over


ilse media heeft Kaboem! overgenomen van het aan Bookmark gelieerde MultiChannelConcepts BV. Kaboem.nl, is volgens eigen zeggen Nederlands populairste website voor en door tweens (9-15 jaar).


Met de overname breidt ilse media haar huidige portfolio van websites uit met nu ook een platform voor de jeugd.

ilse media heeft met sites als ilse.nl, Startpagina.nl en Nu.nl vooral veel bereik in de doelgroepen boven de vijftien jaar. Met de overname voegt ilse media daar de groep van negen tot vijftien aan toe. Kaboem.nl sluit inhoudelijk goed aan bij de andere portals van ilse media; net als alle ilse media-merken is Kaboem een puur Nederlands product.

"Voor zowel ilse media als grootaandeelhouder Sanoma Uitgevers vormt de jeugd een strategische doelgroep", zegt Paul Molenaar, algemeen directeur ilse media. "We zien dat de jeugd media op een andere manier tot zich neemt en dat internet voor hen het belangrijkste medium is. Voor zowel ilse media als Sanoma Uitgevers is het strategisch van belang om deze doelgroep te bedienen met diensten die voor de jeugd ontspannend en interessant zijn. Dit is een belangrijke eerste stap in de uitvoering van deze strategie."

De jeugd bepaalt zélf door middel van polls wat er op Kaboem.nl te vinden is. Deze polls zorgen voor een continue uitbreiding van de kennis van de doelgroep en zijn mede daardoor de basis voor commerciële marketingconcepten voor bedrijven en merken die zich richten op de tweens. Deze specifieke doelgroep wordt op internet nauwelijks bediend door de huidige media, maar heeft commercieel zeer interessante kenmerken.

Kaboem.nl biedt tweens online entertainment en informatie en telt sinds de oprichting in april 2000 ruim 600.000 leden. Het is voor jongeren dé plek om elkaar te ontmoeten, te gamen en chatten, voordeel te krijgen op producten en om alles te vinden over girls only‚ -en boys only‚ onderwerpen. Ook de interactieve chart Kaboem Top 15‚ is via (online)radio op de website te beluisteren. In mei 2004 heeft Kaboem! een nieuw concept gelanceerd: de Kaboem Disco Tour. In geselecteerde clubs en discotheken van Nederland worden spectaculaire disco events georganiseerd voor jongeren in de leeftijd van 11 t/m 16 jaar.

"Na het wegvallen van mede-oprichter KinderNet 5, hebben we Kaboem! volledig onder onze vleugels genomen", zegt Brian Hirman, de algemeen directeur van Bookmark. "Aangezien wij als interactive marketing bureau ons niet willen bezighouden met het uitgeven en exploiteren van websites, hebben we een aparte organisatie buiten Bookmark opgericht om de Kaboem website verder te ontwikkelen. Het is altijd de doelstelling geweest om Kaboem uiteindelijk onder te brengen bij een partij waarvan de kernactiviteit wél bestaat uit website-exploitatie. De mensen van Kaboem! Media en wij zijn zeer verheugd dat dit ilse media is geworden".

Inmiddels is kaboem de zoveelste overname op een rij door ilsemedia. Zo nam ze al Web-log.nl, de uitgeverij Accres en de zoekmachine vindex.nl over.

> ilse.nl
> Kaboem
> Bookmark
> Startpagina.nl
> Nu.nl
> ilse.pagina.nl
Al 1 Googley reactie:

hoe moet je je aanmelden bij kaboem

ambie () - 25 December '04 - 12:17


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->