Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

07 Sep '04 - + 1 - 0 Tiener probeert Google.de te hijacken en gaat er vandoor met... ebay.de


Een 19 jarige jongen uit het Duitse Helmstedt heeft voor de gein geprobeerd het domein Google.de op zijn naam te zetten. Dit lukte niet, maar hij ging er tot zijn grote verrassing wel vandoor met het domein Ebay.de.


De jongen probeerde de domeinen Google.de, Web.de, Amazon.de en Ebay.de eenvoudig over te zetten door een officieel verzoek in te dienen de domeinen te verhuizen. Normaal gesproken wordt dat goed gecontroleerd en zul je niet zo maar een domein krijgen. Vreemd genoeg slipte er toch een domein doorheen en had hij ineens ebay.de.

De gebruikers van Ebay.de werden door de DNS ineens doorverwezen naar een ander adres waardoor ze niet konden bieden op de veilingen. De precieze schade is niet bekend en het domein is inmiddels weer terug gegeven aan ebay.

De jongen is door de Duitse politie aangehouden voor computer criminaliteit. Hij schijnt niet een echte computer wizard te zijn, maar gewoon een jongen die een formuliertje wist in te vullen met behulp van websites op het net...

> Google.de
> Ebay.de
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->