Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

25 Jun '04 - + 2 - 2 Google viert 1 jaar aanwezigheid in Nederland


Google heeft haar 1 jarige verjaardag van het sales kantoor in Nederland gevierd met een feestelijke boottrip op het IJ in Amsterdam. Om 19:00 begon de feestelijke opening met champagne op de Supperclub Cruise, een schip speciaal ingericht voor feestelijkheden en relaxed loungen.


Onder de aanwezigen waren een groot aantal coryfeeŽn uit Internet minnend Nederland. Zo waren Roel Pieper, Henny van Velzen van Mediaplaza, Bert Wiggers van Startpagina, Stephan Fellinger, de diverse zoekmachine marketing bureaus, enkele grote klanten van Google zoals Bol.com, Wegener en de Gouden Gids en uiteraard Marc Duijndam als directeur van Google Nederland aanwezig.

Vooraf waren er al schertsende opmerkingen gemaakt over dat wanneer de boot in de voorjaarsstorm (die gelukkig net op tijd was gaan liggen) zou zinken een groot gedeelte van de Nederlandse top internet professionals mee ten onder zou gaan.

De avond werd opgeluisterd met diverse snuisterijtjes zoals Franse frietjes die op een speciale wijze waren klaargemaakt. Er speelde een DJ en er werd vooral heel wat afgepraat een lekker geborreld. Rond 24:00 werd er weer aangemeerd aan pier 4 bij het centraal station. De aanwezigen kregen een Googley luchtbed en een Google strandtasje mee. Om met de woorden van Gert-Jan Droge te spreken: het was een reuze gezellige dag.


Google Nederland sinds juni 2003

Google opende haar sales kantoor in Amsterdam officieel op 26 juni 2003 maar was voor die tijd al actief in Nederland aanwezig. Sinds de opening maakt Google Nederland een stormachtige groei door vanwege de enorme populariteit van adverteren via zoekmachines met onder andere Google Adwords. De laatste maanden is Google Nederland onder andere bezig geweest met de uitbreiding van het personeelsbestand met een PR manager en werd er gezocht naar een Advertentie Maximizer. Google wist onder andere ook een commerciele samenwerking aan te gaan met Marktplaats.nl en verloor de pitch met Startpagina van Overture. De komende tijden worden diverse nieuwe ontwikkelingen verwacht bij Google wereldwijd. Zo zullen de advertentiemogelijkheden verder worden uitgebreid met nieuwe speciale formaten.

Van de avond zijn ook foto's gemaakt. Deze zal ik zodra ik ze heb ook online en in de Google Weblog plaatsen.
3 Googley reacties!:

De voltallige redactie van Dutchcowboys was er ook, toch ook het vermelden waard?! ;-)

Paul (link) - 25 Juni '04 - 20:21

I hope you can read my English, i search for email from google to complaine because i can not open my gmail. It say’s “fould on the page” al the time. gmail do not work properly for us. No one can open the gmail box, this do not work anymore. This weekend to start up the computer and we can only one’s open my gmail, after that, the thing happend, “fould on the page” en that is it. no more, day after day. How can i say to the pupil from gmail this complain. I have no adres.?? astroloog@gmail.com ATTENTIE this adres do not work..???

Dhr. de Vries () - 20 Maart '05 - 09:49

googel nederland earth 2006
de beste websiet

alek vidakovic () (link) - 04 Oktober '06 - 20:02


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->