Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

01 Jun '04 - + 3 - 2 Google Zeitgeist zoekopdrachten april 2004: korte termijn geheugen, beestjes, zonnige dagen, Rebecca Loos, yu-gi-oh en geen Friends meer..


Nederland was deze keer blijkbaar niet echt op zoek naar belangrijke dingen. Idols, yu-gi-oh en spongebob voerde de lijst met populairste zoekwoorden aan, zo blijkt uit Google Zeitgeist van april 2004.


Korte termijn geheugen
Het geheugen van de Google gebruikers blijkt ook nog eens erg kort van dag te zijn. Zo is de serie Friends meteen na de laatste uitzending uit de top 10 zoekopdrachten verdwenen en zijn we de gala jurken en kapsels ook al weer vergeten.

Bang voor beestjes
Verder heeft iedereen genoeg van het weer en zijn we massaal op zoek naar zonnige woorden als beach, sun, roses en trees. Blijkbaar zijn we ook bang voor de "cicadas" (een soort insect als de horzel). In de rubriek natuur staan de cicadas op nummer 1. Oh ja, het meest gezochte dier was niet een kat, hond of vis, maar een beer!!! Brrrrr....

Gaat John Kerry het winnen bij de presidentsverkiezingen??
Aangezien Google als een democratisch medium staat aangemerkt kunnen we haar perfect als graadmeter gebruiken voor de verkiezingen van November. Vorige maand stond John Kerry nog op 7 en George Bush op 6 bij de zoekopdrachten in de categorie "Nieuws". John Kerry blijkt echter naar plaats 3 gestegen te zijn en Bush is in geen velden of wegen meer te bekennen. Beloofd dat een nieuwe democratische president? We waren dan wel niet op zoek naar Bush, maar we waren wel massaal op zoek naar "zijn" Irak en Fallujah...


Top 10 nieuws werelwijd:

1. iraq
2. american idol
3. john kerry
4. cyprus
5. michael jackson
6. fallujah
7. howard stern
8. omarosa
9. wachovia
10. rebecca loos


De beroemdste Nederlander is... Rebecca Loos!
Niet geheel onverwacht, maar toch hebben we op plaats 10 van het wereldwijde nieuws onze eigen Rebecca Loos staan. Oh behave...

De top 10 van zoekopdrachten van Nederland zag er als volgt uit:


1. idols
2. yu-gi-oh
3. spongebob
4. usher
5. voetbal
6. ajax
7. katja schuurman
8. feyenoord
9. david beckham
10. rebecca loos> Google Zeitgeist
> Google zeitgeist maart 2004: De idols zijn op Google idool en Nederlanders willen naar Arabische landen.
> Top 10 zoekmachine Google woorden februari - Google Zeitgeist
6 Googley reacties!:

Ik heb yu-gi-oh zelfs gespeeld (ik bakte er alleen niks van)

eisema (link) - 04 Juni '04 - 22:40

...niet echt op zoek naar belangrijke dingen??? Je begint al oud te worden Jeroen :-) Yu-Gi-Oh! is op dit moment een giga hit onder jongeren van 4 tot 12 jaar. Inmiddels al populairder dan Pokemon en Spongebob. Enne, laat mijn dochter het niet horen dat Yu-Gi-Oh niet belangrijk is!

Yu-Gi-Oh! verovert Nederlandse markt:
http://www.mediafact.nl/comments.php?id=..

marco (link) - 05 Juni '04 - 22:34

Jeroen wist heus wel dat Yu-Gi-Oh! belangrijk is geworden hoor mensen! Ik heb de afgelopen maanden stage voor hem gelopen en daarnaast verkoop ik kaartspelen via internet en de laatste tijd dus met name Yu-Gi-Oh!

Ik heb het hem natuurlijk al zo vaak gezegd, dat hij er moe van werd. Lekker belangrijk, dat Yu-Gi-Oh!

Overigens, de leeftijdsindicatie van eisema is wat erg jong, de spelersleeftijden liggen tussen de 10 en 18 jaar en er zijn ook veel volwassenen die het inmiddels spelen.

Marc de Groot () (link) - 14 Juni '04 - 20:39

hmmmlekker belangrijk om te weten allemaal

ikke - 17 Maart '05 - 13:52

was al….

bert () - 14 September '06 - 09:33

Katja Schuurman in de top 10 te grappig gewoon. Eigenlijk moet je gewoon websites maken met alle lekkere tv BNers van Nederland.

hans (link) - 15 Juni '07 - 14:26


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->