Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

27 Mei '04 - + 2 - 3 ilse media gaat ook in weblogs en neemt Web-Log.nl over


ilse media neemt per 1 juli aanstaande Web-log.nl over van oprichter en beheerder Joris Leermakers. Joris Leermakers komt bij ilse media in dienst om binnen dit bedrijf full-time door te werken aan de ontwikkeling van web-log.nl, de grootste weblog-site van Nederland.


"Ik ben blij dat ik binnen ilse media met 100% aandacht aan mijn plannen voor de uitbreiding van web-log.nl kan gaan werken", zegt Joris Leermakers (24): "Web-log.nl is een uit de hand gelopen hobby, die zeer populair onder mijn meer dan 40.000 gebruikers is gebleken." Daarmee is Web-log.nl een van de populairste weblogtools van Nederland.

Voor ilse media past de overname van web-log.nl uitstekend in haar plannen om de activiteiten van het bedrijf uit te breiden. "We zien in weblogging een populaire web-activiteit, waarvan we nu nog alleen het begin van de mogelijkheden zien", aldus Paul Molenaar, algemeen directeur van ilse media: "Een digitale levensstijl‚ zal een vlucht nemen onder de consumenten, waarbij zaken als herinneringen in de vorm van foto's en video's, berichten en dergelijke op een plek als een weblog wordt bewaard." De verwachting is dat weblogging nog een enorme groei zal doormaken, in combinatie met de opslag en publicatie van foto's, persoonlijke documenten etc.

Ilse media sponsorde de afgelopen maanden web-log.nl in de vorm van hosting en bandbreedte. Met ruim 16 miljoen pageviews in de laatste maand en sterke groeipercentages, nam de populariteit van web-log de afgelopen maanden al fors toe. De loggers‚ van web-log.nl zullen op korte termijn merken dat de verbeteringen aan web-log.nl met hoger tempo dan voorheen worden doorgevoerd, en dat er ook meer functionaliteit bij gaat komen. Alleen maar goed nieuws dus.

Het lijkt er op dat ilse media de laatste tijd een aardig potje geld heeft voor overnames. Zo werden onder andere een uitgever Acres en de zoekmachine vindex al overgenomen.

Dinsdag werd bekend dat Ilse Media, Gouden Gids en Overture gaan samenwerken
op de markt van commerciële advertenties. Er is volgens Molenaar geen
directe relatie met de overname, maar de gebruikers van web-log.nl vormen
wel een interessante doelgroep voor de internetuitgever. "Het soort
dienstverlening van web-log.nl is van belang om een langdurige relatie met
gebruikers op te bouwen." Wat dat concreet betekent in de vorm van nieuwe
producten en dienstverlening, wilde Molenaar niet zeggen. Zo blijkt uit de site van de financiele telegraaf.


> ilse media
> Web-log.nl
> ilse.pagina.nl
> Weblog.pagina.nl
Al 1 Googley reactie:

dat gaat geld kosten

eisema (link) - 30 Mei '04 - 16:19


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->