Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

24 Mei '04 - + 4 - 1 Google onderkent Google virus en geeft tips via haar weblog


Sinds oktober vorig jaar zijn er een aantal zeer vervelende virussen actief waardoor je zodra je geinfecteerd bent niet meer op Google kunt komen. Google komt nu zelf via haar Weblog met een aantal tips hoe je hier iets tegen kunt doen en komt tegelijkertijd met een voorstel om misleidende software aan pakken.


Het probleem met spam/adware/spyware lijkt steeds groter te worden. Een gedeelte van het bezoek van de Google.pagina.nl komt bijvoorbeeld binnen via de zoekmachine "lop.com". Mensen kunnen niet meer op Google komen en krijgen de zoekmachine van lop.com voor de kiezen. Vreemd genoeg staat de Google.pagina.nl erg hoog in deze amerikaanse spyware zoekmachine.

De volgende post stond in de Googleblog:
    A good way to get rid of bad software?

    We're proposing some guidelines to help curb the problem of Internet software that installs itself without telling you, or behaves badly once it gets on your computer. We've been hearing a lot of complaints about this lately and it seems to be getting worse. We think it's important that you retain control of your computer and that there be some clear standards in our industry. Let us know if you think these guidelines are useful or if you have suggestions to improve them.

    Jonathan Rosenberg

De tips van Google zelf:

Google is zo aardig haar gebruikers niet zo maar in de steek te laten en komt met een aantal eenvoudige tips hoe er iets aan de spyware kunt doen. Overigens staan ze op de site in de kleine lettertjes en kon ik het niet laten dit zo waarheidsgetrouw als mogelijk over te nemen. Uiteraard met bron vermelding.
    Note: If you think you have a deceptive application on your computer, or just want to check to be certain, there are a number of programs that can help you. Spybot Search and Destroy, LavaSoft's AdAware, and CWShredder are commonly used. These programs can remove the most common malicious applications, though our users report that you may need to try more than one and having the latest versions is important.


> Googleblog
> Feedback requested: A proposal to help fight deceptive Internet software
4 Googley reacties!:

toch nuttig Google als bezorgde vader

eisema (link) - 24 Mei '04 - 21:54

mijn google helemaal verpest door een virus, krijg steeds andere site te zien , wat moet ik hiermee?

J.Bitter () - 07 September '07 - 15:20

Als ik via mijn startsite begin, (www.start.be)en doe een zoek opdracht via google verschijnt stted het woordje test bij de zoek opdracht, waardoor ik niet de gewenste zoekopdracht krijg

dus als ik bv auto intyp krijg ik steeds testauto te zien ,wat is het probleem???

dank u bij voorbaat voor de hulp

Tom () - 18 September '07 - 17:12

>Als ik via mijn startsite begin, (www.start.be)en doe een zoek opdracht via google verschijnt stted het woordje test bij de zoek opdracht, waardoor ik niet de gewenste zoekopdracht krijg

Ik heb de beheerder gemaild ;-)

Jeroen van de Wiel (link) - 18 September '07 - 23:09


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->