Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

07 Mei '04 - + 3 - 3 Google gaat de zoekmachine en advertenties Marktplaats.nl verzorgen


Google zal de zoekresultaten en Adsense advertenties gaan verzorgen voor de Nederlandse vraag en aanbodsite Marktplaats.nl. Google heeft deze deal gewonnen van Overture.


Naar verwachting zal de samenwerking een extra boost krijgen krijgen zodra Marktplaats een extra reisonderdeel toevoegt aan haar site.

Volgens eigen zeggen is marktplaats een van de grotere sites van Nederland met ruim 500.000 bezoekers per dag en ongeveer 1 miljoen advertenties. Google brengt hiermee Overture dan ook een flinke slag toe in de Nederlandse markt. Overigens begint Marktplaats wel steeds meer onder druk te staan door een groot aantal nieuwe "marktplaats-achtige" initiatieven. Een aantal van de grotere Nederlandse sites zijn druk bezig soortgelijke initiatieven op te zetten. Wordt vervolgd!


Het volledige persbericht:

Zoeken op Marktplaats Voortaan Veel Gemakkelijker met Zoektechniek van Google en Gerichte Advertenties

AMSTERDAM - 3 Mei 2004 - Google, de ontwikkelaar van de grootste resultaatgerichte on-line advertentiezoekprogramma’s, en Marktplaats, marktleider op het gebied van on-line rubrieksadvertenties in Nederland, maken vandaag bekend dat zij een exclusieve samenwerkingsovereenkomst hebben gesloten waarmee de zoekprogramma’s van Google en gericht adverteren beschikbaar komt op Marktplaats.nl.

Bezoekers van Marktplaats kunnen gebruik gaan maken van een nieuwe functie waarbij zij met Google’s zoektechnologieën veel gemakkelijker kunnen zoeken naar informatie op het wereldwijde web.

Google biedt de Marktplaats gebruiker ook relevante advertentielinks met het Google AdSense programma op zowel de pagina met zoekresultaten als op de content pagina’s. Gebruikers die op Marktplaats naar informatie zoeken zullen onderaan de zoekresultaten advertenties zien die relevant zijn bij hun zoektermen. Daarnaast zien gebruikers, tijdens het zoeken naar informatie en vermeldingen op Marktplaats, advertenties die aansluiten bij het thema en de inhoud van de pagina’s.

De overeenkomst geldt voor Marktplaats.nl, en ook voor de vier dochtersites in het buitenland: www.intoko.de (Duitsland), www.intoko.ca (Canada), www.intoko.es (Spanje) en www.intoko.com.tr (Turkije).

“Marktplaats bezoekers hechten veel waarde aan het on-line toegang krijgen tot een ongekende hoeveelheid informatie, producten en diensten”, zegt Frank Crébas, Managing Director van Marktplaats. “Hierdoor wordt de kans op het vinden van datgene wat je zoekt aanmerkelijk vergroot terwijl Marktplaats bovendien een extra inkomstenbron genereert."

“Deze belangrijke samenwerking met Marktplaats vergroot het bereik van het groeiend aantal Nederlandse adverteerders van Google. Marktplaats is de grootste site met rubrieksadvertenties in Nederland”, zegt Omid Kordestani, senior vice president of Worldwide Sales and Operations van Google. “De miljoenen gebruikers van Marktplaats en de Intokosites in de wereld kunnen voortaan gebruik maken van de zoektechnologieën van Google en van de doelmatige advertenties van Google AdWords die relevant zijn voor de gebruiker.”


> Zoeken op Marktplaats Voortaan Veel Gemakkelijker met Zoektechniek van Google en Gerichte Advertenties
> Marktplaats.nl
> Google.nl
Al 1 Googley reactie:

1 persoonsbed gezocht in Scheveningen.

benna () - 23 Augustus '04 - 10:46


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->