Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

30 Apr '04 - + 4 - 1 Google gaat naar de beurs!


Het gonsde de afgelopen weken al van de geruchten dat Google nu wel heel erg binnenkort naar de beurs zou gaan en vandaag is het zover! Vanaf vandaag zullen de aandelen via een ongewone veiling verkocht worden.


Opbrengs van de beursgang is 2,7 miljard dollar

Zoals inmiddels bekend zal de beursgang begeleid worden door Morgan Stanley en Credit Suisse First Boston. Google wil met de beursgang "slechts" 2,7 miljard dollar ophalen en is gewaardeerd op ruim 20 miljard dollar. Analisten hadden Google vooraf gewaardeerd op een bedrag tussen de 15 en 25 miljard dollar.


Omzet van Google nu ook bekend

De afgelopen jaren werd al heel wat afgespeculeerd of wat nu de omzet van Google was. Schattingen liepen uiteen van 800 miljoen tot 1 miljard dollar per jaar. Door de beursgang heeft Google haar omzetten bekend moeten maken en deze blijkt in 2003 961,9 miljoen dollar te zijn geweest. Er werd door Google in 2003 105,6 miljoen dollar winst gemaakt. Deze winst ligt iets lager dan de ramingen van tussen de 150 en 350 miljoen dollar. Ter vergelijking: Concurrent Yahoo behaalde een resultaat van 237,9 miljoen dollar op een omzet van 1,63 miljard dollar in 2003.Het volgende persbericht is inmiddels op de Google Press Center verschenen:


Google Inc. Files Registration Statement with the SEC for an Initial Public OfferingMOUNTAIN VIEW, Calif. - April 29, 2004 - Google Inc. announced today that it has filed a registration statement with the Securities and Exchange Commission for a proposed initial public offering of its Class A common stock. A portion of the shares will be issued and sold by Google, and a portion will be sold by certain stockholders of Google.

Morgan Stanley and Credit Suisse First Boston will act as joint book-running managers for the proposed offering.

A copy of the prospectus relating to these securities may be obtained, when available, from: Morgan Stanley & Co. Incorporated , Prospectus Department, 1585 Broadway, New York, NY 10036 (tel: 1-800-364-5990) or Credit Suisse First Boston LLC, Prospectus Department, One Madison Avenue, New York, NY 10010 (tel: 212-325-1075).

A registration statement relating to these securities has been filed with the Securities and Exchange Commission but has not yet become effective. These securities may not be sold nor may offers to buy be accepted prior to the time the registration statement becomes effective. This release shall not constitute an offer to sell or the solicitation of an offer to buy nor shall there be any sale of these securities in any State in which such offer, solicitation or sale would be unlawful prior to registration or qualification under the securities laws of any such State.


> Google Inc. Files Registration Statement with the SEC for an Initial Public Offering
> Google Press Center

Al 1 Googley reactie:

Die 2.7 miljard klopt niet helemaal hoor. Het gaat om iets meer, zoals op Marginal Revolution wordt uitgelegd:
http://www.marginalrevolution.com/margin..

Roel Groeneveld (link) - 03 Mei '04 - 00:19


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->