Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

24 Apr '04 - + 3 - 1 Google nieuws startpagina toont nu ook... Google nieuws, met de Startpagina RSS feed primeur! (in samenwerking met Howards Home)


Ik heb een uitgebreide update gemaakt van de Google nieuws pagina. Daarmee ben ik het experiment aangegaan met de newsfeed van Howards Home. De hele dag door wordt nu geautomatiseerd het laatste Google nieuws getoond.


De Google nieuws pagina bevat inmiddels ruim 200 links naar recent Google nieuws en de belangrijkste en handigste nieuwsbronnen. Daarnaast heb ik de linker kolom besteed aan de corporate informatie van Google, zoals ingangen naar de persdienst, contactinformatie, copyright vrij beeldmateriaal en Google Zeitgeist.

Vergeet vooral ook niet eens te kijken naar de zoekmachine linksboven in de pagina. Daar heb ik een aantal unieke zoekfuncties in gehangen speciaal voor journalisten. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken naar pagina's die bijvoorbeeld gister of eergisteren zijn aangepast of toegevoegd in Google. (!!)

in samenwerking met Howards Home

Het nieuws wordt vergaard door een automatische tool van Howards Home. Deze gebruikt diverse Nederlandse en buitenlandse nieuwsbronnen en is licht vergelijkbaar met wat Google news doet. De nieuws feed van Howards Home wordt gratis aangeboden aan de Startpagina dochters en wordt door ongeveer 730 dochters gebruikt.


Een Startpagina primeur: Startpagina start met RSS feeds!

Vanaf vandaag zal de rss feed van Startpagina beschikbaar zijn. Dit wordt vanmiddag tijdens de Startpagina dochterdag in het Naturalis te leiden bekend gemaakt. Ik zal er bij zijn en zal er waarschijnlijk morgen of maandag verslag van doen.

De RSS feed van de Google nieuws pagina is te vinden op:

rssfeeds.pagina.nl/google-nieuws.rss

Veel nieuwsplezier! ;)


> rss.pagina.nl
> Google nieuws
> Howards Home
> Google news
Al 1 Googley reactie:

nuttige info! is o.k. dat rss-feed gedoe, gebruik zelf feedreader

eisema (link) - 25 April '04 - 23:46


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->