Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

20 Apr '04 - + 2 - 2 Beursgang Google lijkt dichterbij te komen


Steeds meer berichten verschijnen over de aanstaande beursgang van Google. Doordat Google door de "Securities and Exchange Commission" (SEC) verplicht wordt om openheid te geven in de omzet cijfers zou Google deze stap misschien wel sneller kunnen nemen dan in eerste instantie verwacht.


De Securities and Exchange Commission stelt dat bedrijven met meer dan 10 miljoen aan omzet en met meer dan 500 aandeelhouders verplicht kunnen worden openheid te geven over hun omzet. Google zou onder beide regels vallen en vanaf 30 april de omzetcijfers vrij moeten geven.

Voor Google zou het de meest gunstige weg zijn om de omzetcijfers gelijk met beursgang vrij te geven. Analisten verwachten dan ook dat Google van de gelegenheid gebruik maakt om de Google IPO (Google beursgang) in gang te zetten.

De hele potentiele beursgang heeft Google de laatste maanden in ieder geval het meest besproken bedrijf gemaakt. In de jaren dat ik Google volg heb ik nog nooit zo veel nieuws gezien over het bedrijf.

Een mogelijke uitweg kan zijn dat Google aandelen van zichzelf terugkoopt om zo onder de 500 aandeelhouders te komen. Dit is echter een dure optie.Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->