Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Apr '04 - + 3 - 1 Forbes krijgt sneak preview op Google Gmail


De journalisten van Forbes hebben als eerste op uitnodiging van Google de mogelijkheid gekregen om Google's Gmail eens goed te gebruiken en er een objectief artikel over te schrijven.


In de review komen de journalisten van Forbes in eerste instantie tot de conclusie dat Gmail vrij veel lijkt op de reeds bekende gratis webmail services zoals die van Yahoo en Hotmail. Er zijn echter een aantal interessante features die ze nog niet eerder gezien hebben.

De eerste echte conclusie is dat Gmail een ultiem product is voor de echte e-mailers die de meeste van ons aan het worden zijn. Je hoeft met Gmail niet meer je e-mail te deleten omdat je account vol zit, je kunt ze gewoon laten staan aangezien je box een gigabyte groot is.

De tweede hoofdconclusie uit het artikel is dat je eenvoudig gerelateerde mailtjes kunt traceren doordat je in een scherm een lijstje krijgt met gerelateerde berichten. Gmail noemt dit "conversations." Dit is een beetje vergelijkbaar met wat Outlook inmiddels doet met "links". Met links kun je ook op een min of meer Spartaanse manier zien welke berichten gerelateerd zijn aan een bepaald bericht. Google lijkt dit principe sterk verbeterd te hebben met haar e-mail zoektechniek.

Het artikel in Forbes is een van de eerste artikelen in tien dagen tijd dat weer eens gewoon over de mogelijkheden van Gmail praat, in plaats van alleen maar kritiek te geven over privacy en trademarks. Een verademing als je het mij vraagt. Het lijkt er dan ook op dat Google weer enigszins grip op de situatie begint te krijgen en probeert de storm te luwen.


> A First Look At Google's Gmail
> Forbes
> Gmail


Gerelateerd nieuws over Gmail:


Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->