Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

09 Apr '04 - + 3 - 1 Anti-joodse "Jew Watch" in Duitsland gefilterd door Google (Jew Watch case #3)


Afgelopen weken was er veel aandacht in de pers over het Anti-Joods Jew Watch dat in Google op 1 stond met het trefwoord "Jew". Naar het nu blijkt komt "Jew Watch" in Duitsland helemaal niet voor in de resultaten.


www.google.de:

jew watch google deutschland

Google filtert in bepaalde landen al jaren de resultaten die daar wettelijk gezien niet toegestaan zijn. Zo is er uit een onderzoek van Harvard gebleken dat ten minste 113 sites die in Amerika wel gevonden kunnen worden, niet vindbaar zijn met Google in Frankrijk en Duitsland. Jew Watch is naar het nu blijkt een van die gefilterde anti-semitsche sites.


www.google.com:

jew watch google


Duitsland heeft een van de strengste anti-semitische wetten te wereld. Als gevolg van deze wetten mogen bijvoorbeeld sites over het ontkennen van de holocaust in Duitsland niet gehost worden. Een Duitse Google mag in dit geval volgens de Duitse wetten ook geen verwijzing maken naar een dergelijke site.

Inmiddels is de eerste positie in google.com met het trefwoord "jew" door Wikipedia overgenomen door een zogenaamde "Google bomb". Vreemd genoeg staat jeroen.com op moment van schrijven in de Nederlandse versie van Google op 1 met het trefwoord jew. (Zal wel snel veranderen!)


> www.google.de/search?q=jew+watch
> www.google.com/search?q=jew+watch

> Harvard: Specific Sites Excluded from Google.fr and/or Google.de

> Joodse bezorgdheid over anti-semitische Google resultaten (Jew Watch case #1)
> Anti Semitische zoekresultaten ongedaan gemaakt door Google Bom (Jew Watch case #2)
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->