Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

07 Apr '04 - + 2 - 2 Anti Semitische zoekresultaten ongedaan gemaakt door Google Bom (Jew Watch case #2)


Enige tijd geleden berichte ik al over anti-semitische zoekresultaten in Google. De anti semitische site Jew Watch kwam op 1 op het trefwoord "Jew". Dit leide tot protesten in onder andere het "Jewish Journal" en in diverse joodse weblogs. En de weblogs kwamen in actie...


Als tegenactie is er vanuit de logwereld door de blogger "Crooked Timber" het idee gelanceerd om een Google Bomb te maken voor het trefwoord "Jew". Als je in Google zou zoeken dan zou de pagina van Wikipedia met de uitleg van wat een "jew" is.

Inmiddels is de actie geslaagd. Enkele honderden weblogs plaatsten links naar de pagina op Wikipedia. Opvallend genoeg kreeg ik de afgelopen dagen juist net berichten binnen dat onder andere "The Inquirer" en ZDnet over Jew Watch schreven.

Google Bommen zijn links die naar een bepaalde pagina worden geplaatst op zo'n mannier dat Google denkt dat die pagina over dat onderwerp gaat. Zo hadden we al een Nederlandse Google Bom met de woorden "raar kapsel" en de Amerikaanse over "miserable faillure".

Als je op Wikipedia zoekt op Googlebomb zul je zien dat ze zelf inmiddels ook op de hoogte zijn van de Googlebomb naar hun eigen definitie van het woord Jew.

Voor meer lees het artikel "Joodse bezorgdheid over anti-semitische Google resultaten - Jew Watch"

> Google: Jew
> Wikipedia: jew
> www.jewwatch.com

> raar kapsel
> www.jewishjournal.com
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->