Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

06 Apr '04 - + 3 - 1 E-do's en E-dont's: Google Gmail privacy issues


Vandaag werd ik gewezen op een mooi artikel van Jos Birken over de "E-do's en E-dont's". In het artikel gaat hij verder in op de privacy gevolgen van de nieuwe Google Gmail.


Het artikel gaat in op diverse andere meer algemene privacy issues, maar vooral het laatste gedeelte draait om Google:

    "Gisteren kondigde Google aan dat ze met een nieuwe e-mail service komt. Die belooft waanzinnig veel beter te worden dan wat er is op dit gebied. Niet alleen meer van alles, meer ruimte en grotere attachments, maar met name veel overzichtelijker opslag. Dankzij Gmail kun je straks niet alleen tienduizenden e-mailtjes bewaren, maar ze ook nog terugvinden.

    Hoe ze dat doen? Door bij binnenkomst de inhoud te bekijken en te indexeren. Hebt U dat? Ze lezen mee. En niet alleen terwille van de archivering, maar ook voor de advertenties elders in je venster. Gmail wordt namelijk gratis, en da's prettig. Maar voor niets gaat de zon op, en Google moet toch ergens inkomsten vandaan krijgen, nietwaar? Google was er als de kippen bij met een woordvoerder die verklaarde dat het machines zijn die gaan meelezen in plaats van mensen. In principe, denk ik dan. Er zit geheid iemand achter de knoppen.

    Nu al is bekend dat Gmail bij lancering een doorslaand succes wordt. Het gebruiksvoordeel belooft enorm te zijn, en allemaal betalen we straks de prijs in de vorm van informatie over onszelf."


> Bron: www.planet.nl

(Met dank aan Nico Bouwman)
2 Googley reacties!:

Een mooie dienst en het wordt inderdaad zeer waarschijnlijk een groot succes, maar van privacy is daarbij weinig sprake als dit artikel klopt. Alleen daarom al zou ik er geen gebruik van maken, hoewel dat vooral aan het feit ligt dat je het van te voren weet. Het is ongetwijfeld bij andere diensten die wij allen gebruiken ook al deels het geval.

Marc de Groot () (link) - 07 April '04 - 08:56

At http://followers-like.com get free followers in a period of 24 hours.

emilly () - 20 Maart '17 - 09:37


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->