Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

29 Mrt '04 - + 3 - 1 www.google.nl gaat over op nieuwe vormgeving


Vanochtend werden de eerste beelden van de nieuwe vormgeving van Google voor het grote publiek zichtbaar. Google heeft haar indeling van de tabbladen veranderd, kleuren aangepast en op Google.com de Google directory achter een knop "meer" geplaatst.


Al enkele weken was de nieuwe vormgeving van Google via een eenvoudig javascriptje al te bekijken. Ook had Google zo heel nu en dan gedurende een paar seconde de vormgeving al getoond. Dit alles om te kijken wat de reactie van het publiek zou zijn op de nieuwe vormgeving.

De belangrijkste reacties waren over het verdwijnen van de Google directory achter de "meer" knop. Opvallend genoeg is dit bij de Nederlandse versie (nog) niet gebeurd. Op de "meer" pagina staan nu alle functies die Google biedt netjes bij elkaar. Denk aan Google Answers, Blogger, Google Catalogs en natuurlijk de Google Directory. Dit is op zich een mooie vooruitgang.

Opvallend is dat op Google.com de directory heeft plaats moeten maken voor Froogle, de online shopping tool van Google. Froogle is niet echt nieuw, maar heeft toch een nieuw vermelding gekregen op de homepage.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf niet echt helemaal razend enthousiast ben over de nieuwe vormgeving. Ik had hem de laatste weken al uitgebreid uitgeprobeerd. Ik vind hem iets killer en vind hem ook minder kracht uitstralen dan de oude vormgeving. Enfin, dat is nou typisch wat smaak heet.

Vreemd, ik krijg op dit moment ook een beetje herinneringen aan de toentertijd verwachte beursgang van ilse.nl. Ook toen werd er even hard gewerkt aan zaken als vormgeving en werd de afbeelding van het ilse meisje geintroduceerd. Dit was even een kleine deja vu tussendoor.

Ik hoef me vanaf nu in ieder geval geen zorgen meer te maken over "trademark counsellors" van Google over dat de vormgeving van de Google Weblog enige overeenkomsten heeft met de vormgeving van Google. Los van het feit dat de vormgeving een parodie is ;-) is Google nu zelf om naar een andere vormgeving, dus ben ik vanaf nu veilig.

> meer opties
> Froogle
> Google.com
Al 1 Googley reactie:

IK WIL GRAAG GOOGLE ALS STARTPAGINA

CARLA () - 15 April '05 - 09:43


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->